Koronavirüsten Korunmak için Okunacak Dualar

Koronavirüsten Korunmak için Okunacak Dualar

Koronavirüsten korunmak için hangi dualar okunur, etkili coronavirüs duası var mı? Bulaşıcı hastalıklar için Peygamber Efendimiz'in (sav) okuduğu dualar hangileridir? Bu dualar koronavirüs için de okunabilir mi?

Tıbbi olarak yapılması gereken bütün önlemler alındıktan ve hastalık başlamışsa tedavi aşamasına riayet ettikten sonra bir takım dualarla da bela ve hastalıklardan Allah'a sığınılmalı. Asıl şifa verenin o olduğu hatırdan çıkarılmamalıdır.

Manevi destek sağlar

Gerek Kur’an-ı Kerim’den gerekse de Hz. Peygamber Efendimiz’in (sas) ve bazı veli zatların bizzat yapmış olduğu duaların  ve zikirlerin okunması manevi anlamda hastaya, hatta hasta yakınına bir destek olacaktır.

 Bu sebeple, hangi niyetle okunursa ona deva olacağı bildirilmiş olan Fatiha ve Yâsîn sureleri başta olmak üzere, Ayet el-Kürsî, Hz. Yunus’un (as) duası olan Enbiya Suresi 87. ayeti, Kureyş, İhlas, Felak ve Nâs surelerini tekrar etmekte fayda vardır. Allah Teâlâ’nın izniyle muhafazaya ve şifaya vesile olacaktır.

Hz Peygamberin (sav) okuduğu bazı dualar

“Allah’ım! Alaca hastalığından, delilikten, cüzzamdan ve kötü (müzmin) hastalıklardan sana sığınırım.”

“Her tür şeytandan, haşereden, kem nazardan Allah’ın tam kelimelerine (sonsuz iradesine ve hükmüne) sığınırım.” diye dua ederdi.

 ‘Allah’ım! Verdiğin nimetlerin yokluğundan, bahşettiğin afiyetin yitip gitmesinden, ceza ve gazabının gelip çatmasından sana sığınırım.

Koronavirüs için okunabilecek dua

Veba gibi çeşitli salgın hastalıklar, bela ve musibetler için geçmişten günümüze okunan, etkisi ve tesiri kabul edilen bir dua daha vardır ki Bediüzzaman hazretleri de bu duayı Barla lahikasinda zikretmiş, hatta Osmanlı zamanında da yazılmış, okunmuş ve korunmak amacıyla duvarlara asılmıştır.

koronavirus-duasi.jpeg


 ‎لِى خَمْسَةٌ اُطْفِى بِهَا نَارَ الْوَبَاۤءِ الْحَاطِمَة
‎اَلْمُصْطَفٰى وَالْمُرْتَضٰى وَابْنَاهُمَا وَالْفَاطِمَة

“Bende beş şey vardır ki, onlarla vebâ ateşinin yangınını söndürürüm: Mustafa (a.s.m.), Murtazâ Ali (r.a.), onun iki oğlu Hasan ve Hüseyin (r.a.) ve Fâtıma (r.a.).

 Mecmuatü’l-Ahzâb, 3:505. (Barla Lahikası)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.