Köse Kayadibi Köyü

Köse Kayadibi Köyü

Kayadibi Köyü haberleri, Köse Kayadibi köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kayadibi köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Kayadibi köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane kayadibi Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, kayadibi Köyü son dakika gelişmeleri, kayadibi Köyü ne özgü yemekler, Köse kayadibi Köyü nün tarihi, kayadibi Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, kayadibi Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

kayadibi Köyü , Gümüşhane ilinin Köse ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız kayadibi Köyü Resimleri ve kayadibi Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Köse Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Köse Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Köse Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane kayadibi Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Köse Doğumlu Ünlüler Kimler?

kayadibi, Gümüşhane ilinin Köse ilçesine bağlı bir köydür.

Köy, 7.yüzyılda Peçenek Türkleri'nin, daha sonra da Selçuklu ve Akkoyunluların yerleşim yeri olmuştur.Rivayet edildiğine göre Köse Ağa, Köse'ye yerleşince bu köye de Ard Köse adını vermiştir.Bu isim zamanla değişikliğe uğramış ve Irğa olarak halkın dilinde yerleşmiştir.
Köy gelenek ve kültürü gelişmiştir.Gelenek ve göreneklerine bağlı bir köydür.Kayadibi Köyü düğünleri eskiden 1 hafta 10 gün sürecek şekilde yapılırdı.Fakat şimdilerde en az iki gün sürmektedir.
Gümüşhane iline 49 km, Köse ilçesine 2 km uzaklıktadır.Köyün arazi yapısı düzdür.Ayrıca köy, tarıma elverişli bir ovaya ve büyük yaylalara sahiptir.Köyün kuzeyi ormanlık olup genelde meşe ve bodur bitkilerle kaplıdır.Ormanlık alan köye güzel bir görünüm kazandırmaktadır.Köy, Akbaba,Övünce ve Köse ilçesi ile komşudur.Kayadibi deresi de bu mevkide bulunur.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Köy son derece gelişmiştir.Son yıllarda köyde yapılan binalarla köy tam bir yazlık mekanı haline gelmiştir.İlçeye olan yakınlığından dolayı yöre halkı her türlü imkâna kolayca ulaşabilmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.