Köse Özbeyli Köyü

Köse Özbeyli Köyü

Özbeyli Köyü haberleri, Köse Özbeyli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Özbeyli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Özbeyli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Özbeyli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Özbeyli Köyü son dakika gelişmeleri, Özbeyli Köyü ne özgü yemekler, Köse Özbeyli Köyü nün tarihi, Özbeyli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Özbeyli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Özbeyli Köyü , Gümüşhane ilinin Köse ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Özbeyli Köyü Resimleri ve Özbeyli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Köse Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Köse Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Köse Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Özbeyli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Köse Doğumlu Ünlüler Kimler?

Özbeyli, Gümüşhane ilinin Köse ilçesine bağlı bir köydür.

Köy halkı, Ahıska Türklerinden oluşmaktadır.
Özbeyli köyü halkının tamamını, Osmanlı-Rus (1877-78) savaşı sırasında Ardahan TİKAN'dan gelen Ahıskalılardan oluşur. Kendilerine Muhacir derler.Sünni-hanefi inanca mensupturlar.Köyde çok canlı bir sosyal hayat olmayıp,yaz aylarında köy dışında yaşayan halkın köye gelmesi ile canlılık başlar.Folklorik yapısında daha çok Erzurum ezgileri önce çıkar.Kullandıkları dil itibarıyla Gümüşhane lehçesinden farklı daha çok ahıska-kafkas lehçesi hakimdir. Önceki sakinleri Ermenilerdir.Ev temelleri kazılırken ve Kanalizasyon yapılırken ortaya çıkan kemikler köyün eski bir mezarlık alanı olduğu görüşlerini güçlendirmektedir.Köy ve köy dışında yaşayanşimdiki halkın gelmesinden ewel köy ermenilerin rum ve rusların ikamet ettiği bölgedir 2 seferberlik zamanında şimdiki halk oluşturur. köyde bulunan başlıca soyadları.
Gümüşhane iline 53 km, Köse ilçesine 7 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. iklimi Doğu Karadeniz ve arasında bir iklim geçidi teşkil eder. Her iki bölgenin iklim özelliğini taşıyan yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk, ilkbahar ve sonbahar ayları oldukça yağışlı geçmektedir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.