Koyulhisar Karaçam Köyü

Koyulhisar Karaçam Köyü

Karaçam Köyü haberleri, Koyunhisar Karaçam köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaçam köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Karaçam köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Koyulhisar Karaçam köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaçam köyü son dakika gelişmeleri, Karaçam köyüne özgü yemekler, Koyulhisar Karaçam köyünün tarihi, Karaçam köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaçam köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaçam , Sivas ilinin Koyulhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaçam Köyü Resimleri ve Karaçam köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Koyulhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Koyulhisar Sivas Arası Kaç Km? Koyulhisar Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Koyulhisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Koyulhisar Karaçam  Köyünde doğan biri var mı? Koyulhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

KARAÇAM KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Karaçam, Sivas ilinin Koyulhisar ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı Turhu'dur. Eski Rum Köyüdür. Rumlar Koyulhisar Gazvesinde köyü terketmiş, köye Kafkasyadan göç olmuştur. Köy halkı çoğunlukla Kafkas Türküdür. Koyulhisar ilk olarak Trabzon'a bağlı bir ildir. Daha sonra Şebinkarahisar il iken Şebinkarahisar'a bağlanmıştır. Şebinkarahisar il olacak büyüklükte olmadığından Şebinkarahisar Giresun'a Koyulhisar ise Sivas'a bağlanmıştır.

Köy'ün kendine özgü gelenek ve görenekleri bulunmamaktadır. Anadolu adetleri,genelek ve görenekleri ile birebirdir. Köyün şu anki kış nüfusu ortalama 5 hanedir. 2000'li yıllarda köy nüfusu yoğunken genellikle İstanbul'a göç nedeniyle şimdiki zamanımızda köy nüfusu çok fazla azalmıştır. Yaz aylarında İstanbul'dan memleketini ziyaretine gelenler olduğundan nüfus artmaktadır.

Sivas iline 193, Koyulhisar ilçesine 23 Km. uzaklıktadır. Sivas ilinden ulaşım çok zordur. Meşhur Gemin Beli geçidinden dolayı ulaşım özellikle kış aylarında çok zor şartlar altında gerçekleşmektedir. 2014 yılında yapımına başlanan Gemin Beli Tüneli bittiğinde ulaşımın 55 km kadar daha kısalacağı düşünülmektedir.

Köyün Karadenize, özellikle Ordu ve Giresun'a yakınlığından dolayı Karadeniz iklimi görülmektedir. Diğer köylerde kırsal iklim görülürken Karaçam Köyü yeşil görüntüsü ile Karadeniz bölgesini andırmaktadır. Köyde Giresun fındığı yetiştiği de görülmüştür.

Köyün geçim kaynağı nüfus azlığından dolayı yok denilebilir. Köyün erkekleri genellikle Koyulhisar'da çalışmaktadır. Köy'de yaz-kış kalan halk hayvancılık ile uğraşmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün çocukları Koyulhisar'da eğitim görmektedir. Sadece hafta sonu köylerine gelen çocuklar Koyulhisar'da yurtta kalmaktadırlar. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köy içi 2016 yılında parke taşları ile döşenmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.