Koyulhisar Ortakent Köyü

Koyulhisar Ortakent Köyü

Ortakent Köyü haberleri, Koyunhisar Ortakent köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ortakent köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Ortakent köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Koyulhisar Ortakent köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ortakent köyü son dakika gelişmeleri, Ortakent köyüne özgü yemekler, Koyulhisar Ortakent köyünün tarihi, Ortakent köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ortakent köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ortakent , Sivas ilinin Koyulhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ortakent Köyü Resimleri ve Ortakent köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Koyulhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Koyulhisar Sivas Arası Kaç Km? Koyulhisar Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Koyulhisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Koyulhisar Ortakent  Köyünde doğan biri var mı? Koyulhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

ORTAKENT KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Ortakent (bucak merkezi), Sivas ilinin Koyulhisar ilçesine bağlı bir köydür. Köyün eski adları, Sisorta ve Yılanlıca idi.

Köyün tarihi hakkında fazla bilgiye rastlanmamıştır. Eldeki bilgilere göre Karamanoğuları Beyliği'nin Osmanlı İmparatorluğu tarafından yıkılmasının ardından, Konya Ovası'nı terk ederek bugünkü yerleşim biriminin 2 Km. kadar kuzeyinde bulunan Melet çayı kenarındaki Yılanlıca mevkiine yerleşmiş oldukları görülmektedir. Bu bölgede aşırı yılan olması nedeniyle daha sonra şu an bulundukları yere yerleşmişlerdir.

Sivas iline 212, Koyulhisar ilçesine 38 Km. uzaklıktadır. Ortakent, Sivas-Ordu sınırlarının kesiştiği noktada bulunmaktadır.

Merkez Ortaköy, Damatlar, Yetimler, Eskiköy, Ortamahalle, Kendirler. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Ortakent nüfusuna bağlı 2500 civarında nüfusu vardır. Köy yerleşim yerindeki olanaksızlıklar halkı göçe zorlamıştır. 1970'lerde başlayan göç furyası hızla artmış, 1980'lerin sonunda köyde genç nüfus kalmamıştır. Buna karşılık, büyük şehirlerde sıkılan insanları, yani emekli olanları, son yıllarda köye dönüş yapmaktadır. Bu nedenle yapılaşma büyük hızla devam etmekte olup yazları köyün nüfusu belirgin bir şekilde artmaktadır.

Köyün ekonomisi tarım, hayvancılık,esnafcılıkve ormancılığa dayalıdır. Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır; ancak kanalizasyon şebekesi vardır. 

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.