Koyulhisar Yalnıztepe Köyü

Koyulhisar Yalnıztepe Köyü

Yalnıztepe Köyü haberleri, Koyunhisar Yalnıztepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yalnıztepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Yalnıztepe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Koyulhisar Yalnıztepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yalnıztepe köyü son dakika gelişmeleri, Yalnıztepe köyüne özgü yemekler, Koyulhisar Yalnıztepe köyünün tarihi, Yalnıztepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yalnıztepe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yalnıztepe , Sivas ilinin Koyulhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yalnıztepe Köyü Resimleri ve Yalnıztepe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Koyulhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Koyulhisar Sivas Arası Kaç Km? Koyulhisar Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Koyulhisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Koyulhisar Yalnıztepe  Köyünde doğan biri var mı? Koyulhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

YALNIZTEPE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yalnıztepe, Sivas ilinin Koyulhisar ilçesine bağlı bir köydür.

Yalnıztepe, bağlı olduğu ilçe Koyulhisar'a 25 KM, bağlı olduğu il olan Sivas'a 152 KM, Koyulhisar'ın komşu ilçesi Suşehri'ne 24 KM, başkent Ankara'ya 525 KM ve İstanbul'a 893 KM uzaklıktadır.

Köyün adı; bulunduğu bölgenin en yüksek tepesinde ve en yakın yerleşim yerinin 7 Km. olmasından bu isim verilmiştir.Köyün eski ismi Cörgü'dür.

Köyde eski Osmanlı'dan günümüze birçok gelenek yaşatılmaktadır. Evlenmeden önce kız istemek, nişan, düğün ve Kına Gecesi adetleri uygulanır. Her Cuma namazından sonra köylüler yemeklerini alıp cami avlusunda veya yemekhanesinde misafirlerle birlikte yemek yerler.

Köyün İstanbul Kağıthane Ortabayır Mahallesi'nde sosyal yardımlaşma derneği bulunmaktadır. Bu mahallede birçok Yalnıztepeli'ye rastlamak mümkündür. Köylülerin yarısından fazlası bu mahallede oturur. Pınar ve Çayırbaşı Mahallelerinde de birçok Yalnıztepeli bulmak mümkündür.

İstanbul'da ikamet eden köylülerin çoğu Avrupa yakasında oturur. 'Sivas-Koyulhisar-Yalnıztepe Köyü, Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği' derneğin adıdır. Dernek 1971 tarihinde kurulmuştur. Köyün şenlikleri her sene Yalnıztepe Köyü'nün yaylası olan Kalınpınar'da yapılır. Kalınpınar da Koyulhisar sınırları içinde yer almaktadır.

Sivas iline 152, Koyulhisar ilçesine 24 Km. uzaklıktadır. Türkiye'nin 7 bölgesinden Karadeniz Bölgesi'ne dahildir. Köyde dağlık bir coğrafya bulunmaktadır. Köy de bir tepe üzerine ve yokuş biçimli olan bir alanda kurulmuştur. Bu nedenle köylünün tarım arazileri köyün merkezinden dışarıda ve özellikle Yemişli'de bulunmaktadır. Yemişli de köy merkezine 6.2 KM uzaklıktadır. Köyün Yemişli mahallesinde hidro elektrik santrali su kanalı bulunmaktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Kışlar soğuk ve yağışlı yazları da sıcak geçmektedir. Köyde ve mahallesi Yemişli'de hava sıcaklığı 40 °C olabilmektedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde ilkokul bulunmaktadır ama kapalıdır. Köyde iki tane cami bulunmaktadır. Bunlardan biri Yemişli Mahallesi'ndedir. Asıl köydeki cami ise köyün merkezindedir. Köyün girişinde kahvehane bulunmaktadır.Yalnıztepe; domatesiyle, Sivas çapında ve İstanbul'da çok meşhurdur.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde 3G hızında internet erişimi bulunmaktadır. Köyün bazı kısımları hariç 3 büyük GSM şirketinin kapsama alanında bulunmaktadır. Her bir noktaya göre GSM şirketleri farklı derecede çekim sunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum