Koyulhisar Yenice Köyü

Koyulhisar Yenice Köyü

Yenice Köyü haberleri, Koyunhisar Yenice köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yenice köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Yenice köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Koyulhisar Yenice köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenice köyü son dakika gelişmeleri, Yenice köyüne özgü yemekler, Koyulhisar Yenice köyünün tarihi, Yenice köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yenice köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenice , Sivas ilinin Koyulhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenice Köyü Resimleri ve Yenice köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Koyulhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Koyulhisar Sivas Arası Kaç Km? Koyulhisar Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Koyulhisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Koyulhisar Yenice  Köyünde doğan biri var mı? Koyulhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

YENİCE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yenice, Sivas ilinin Koyulhisar ilçesine bağlı bir köydür.

Yenice Köyünün tarihi eski tapu kayıtları, tahrir defterleri vs. dikkate alındığında oldukça eskilere gitmektedir. Esasen köy, daha önce, köye yaklaşık 3 Km. uzakta bir yerde kurulmuşken içme ve sulama suyu sıkıntısı, yakacak ve otlak ihtiyacı sebebiyle daha elverişli olan şimdiki yerinde tekrar kurulmuştur. Şimdi "Eskiköy" tabir edilen bölgedeki ev, samanlık ve ahırlara ait temeller, harmanlar ve mezar kalıntıları, ayrıca her şeyden önemlisi görgü şahidi yaşlıların anlattıkları bu tespiti teyid etmektedir.

Yenice Köyü folklorik olarak orta Anadolu ve Karadeniz kültürünün izlerini taşır. Halk oyunları davul zurnayla oynanır. Horon en yaygın oyundur. Yemekler de Karadeniz mutfağını andırır. Kara lahana dolması, yahni, tereyağda peynir eritmesi, lokma ve fistan kırması tatlıları, kesme hamur ve yoğurtla yapılan mantı sık yapılan yemeklerdendir. Ayrıca köy futbol takımı kurulma aşamasındadır.

Sivas iline 239, Koyulhisar ilçesine 63 Km. uzaklıktadır. İstanbul ve köy arası 938 Km.'dir. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Son zamanlarda özellikle emeklilerden oluşan şehirden göçenlerle köyde yeni bir imar faaliyet başlamış, yeni evler, su ve kanalizasyon şebekelirin tesisi, yolların ıslahıya toplumsal hayat için daha elverişli hale gelmiştir. Ayrıca Barit Madeni bulunmaktadır. Türkiye Barit rezervi 20,000,000 Ton, Yenice Köyü barit madeni rezervi 1,000,000 Ton'dur.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yolun son 5 Km. kadarı asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.