Kula Başıbüyük Köyü

Kula Başıbüyük Köyü

Başıbüyük Köyü haberleri, Kula Başıbüyük köyü güncel son dakika gelişmeleri, Başıbüyük köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Manisa Köyleri Arasında yer alan Başıbüyük köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kula Başıbüyük köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Başıbüyük köyü son dakika gelişmeleri, Başıbüyük köyüne özgü yemekler, Kula Başıbüyük köyünün tarihi, Başıbüyük köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Başıbüyük köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Başıbüyük , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başıbüyük köyü resimleri ve Başıbüyük köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kula Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Kula Manisa Arası Kaç Km? Kula Hava Durumu? Kula Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Kula Başıbüyük Köyünde doğan biri var mı? Kula Doğumlu Ünlüler Kimler?

Başıbüyük , Manisa ilinin Kula ilçesine bağlı bir mahalledir.

Başıbüyük mahallesinin 350 yıllık geçmişi vardır. Yörükler, kışlak olarak kullandıkları Başıbüyük mahallesi arazisinde zamanla kalıcı yerleşim yerleri kurmuşlardır. Mahallenin 4-5 ailesi bir aşirete bağlıdır. Bazı aileler de değişik illerden gelerek buraya yerleşmişlerdir.

Manisa il merkezine 152 km, Kula ilçesine 12 km uzaklıktadır. Mahallenin bulunduğu arazi dağlık olmakla birlikte köy yerleşim yeri düzdür. Ayrıca tarım arazileri geniş ve fakat parçalıdır. Meşe ormanlarının bozulup tarla olarak açılması bu duruma neden olmuştur. Mahallenin en önemli tarım alanı Söğüt Çayı Ovası'dır. Söğüt Çayı, mahallenin etrafını dolaşarak akmaktadır ve Gediz Nehri'ne karışmaktadır. Mahallenin girişinde ve çıkışında köprü vardır. Çelengöz sulama göletinin faaliyete geçmesiyle birlikte sulanabilen arazi miktarında ciddi artış olmuştur. Bu durum arazi fiyatlarına da yansımıştır. Mahallenin yakınlarındaki en yüksek dağ Umurbaba Dağı'dır ve zirvesi 1554 metredir. Mahallenin rakımı ise 600 metredir. Mahallenin kuzeyi daha alçak rakımlı düzlükler, güneydoğusu ise dağlık alanla kaplıdır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yıllık ortalama sıcaklığı 14 °C'tır. Yıllık ortalama yağış miktarı 641 mm'dir. En fazla yağış Aralık ayında, en az yağış Ağustos ayında düşmektedir. En sıcak ay Temmuz, en soğuk ay ise Ocak'tır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede çilek, tütün, susam, arpa, buğday, nohut, mısır, turşuluk salatalık gibi tek yıllık ürünler yetiştirilmektedir. Az da olsa zeytin ağaçları ve üzüm bağları vardır. Son yıllarda mahallenin etrafında ceviz, kiraz, badem ağaçlarından oluşan meyvelikler kurulmuştur.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.