Küre Çaybükü Köyü

Küre Çaybükü Köyü

Çaybükü Köyü haberleri, Küre Çaybükü köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çaybükü köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Çaybükü köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Küre Çaybükü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çaybükü köyü son dakika gelişmeleri, Çaybükü köyüne özgü yemekler, Küre Çaybükü köyünün tarihi, Çaybükü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çaybükü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çaybükü, Kastamonu ilinin Küre ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çaybükü Köyü Resimleri ve Çaybükü köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Küre Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Küre Kastamonu Arası Kaç Km? Küre Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Küre Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Küre Köyünde doğan biri var mı? Küre Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çaybükü, Kastamonu ilinin Küre ilçesine bağlı bir köydür.Çaybükü Köyü eski bir yerleşime sahiptir. Köy sınırları içerisinde köylülerin bilmedikleri eski mezarlıklar vardır. Köyde camii vardır. Yeni cami eskisinin yerine betondan yapılmıştır. Köye caminin ne zaman yapıldığı bilinmemektedir. Eski caminin tamamen ahşaptan yapıldığı bilinmektedir. Eskidiği için yıkılmış yerine yenisi yapılmıştır. Köyün eski ismi Gemedere'dir. Gemedere'den önceki isminin ise İncedere olduğu söylenmektedir. Köye ilk yerleşenlerin şehirde eşkiyalık yapıp dağlara sığınanlar olduğu söylenmektedir keza ulaşımı çok zor bir yerde olması bu söylentileri kuvvetlendirir niteliktedir. Köye elektrik ve yol ancak 1980li yıllarda merhum Turgut Özal döneminde sağlanabilmiştir. Halen yolları orman yoludur ve asfaltlanmamıştır. Okul vardır fakat öğrenci azlığından yakında kapanacağı tahmin edilmektedir. Su şebekesi yeni yapılmıştır. Evlere kadar su alma imkanı vardır. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına göç vermiştir.
Kastamonu iline 105 km, Küre ilçesine 45 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köy dağlık ve engebeli bir arazidedir . Ufak çaplı tarım ve hayvancılık vardır . Fakat ekonomik açıdan son derece zayıftır .Köy halkının çoğu Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerine yerleşmiştir. Buralarda genellikle börekçilik, fırıncılık, poğaçacılık ve simitçilik yaparlar. İstanbul ve Ankara'ya gelen köy çocukları da akrabalarının yanında bu meslekleri öğrenirler .Ayrıca bir grup da Edirne ve Çanakkale'de börekçilik yapmaktadır. Köyde kalan gençler de, Ekim-Mayıs ayları arasında İstanbul'a simitçilik yapmaya giderler . Kazandıkları para ile döndüklerinde kışlık temel ihtiyaçlarını alırlar. (Un, yağ, şeker vs. )
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol orman yoludur köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.