Kürtün Çayırçukur Köyü

Kürtün Çayırçukur Köyü

Çayırçukur Köyü haberleri, Kürtün Çayırçukur köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çayırçukur köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Çayırçukur köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Çayırçukur Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çayırçukur Köyü son dakika gelişmeleri, Çayırçukur Köyü ne özgü yemekler, Kürtün Çayırçukur Köyü nün tarihi, Çayırçukur Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çayırçukur Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çayırçukur Köyü , Gümüşhane ilinin Kürtün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çayırçukur Köyü Resimleri ve Çayırçukur Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kürtün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Kürtün Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Kürtün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Çayırçukur Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kürtün Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çayırçukur, Gümüşhane ilinin Kürtün ilçesine bağlı bir köydür.

Köy halkının tamamına yakınını 93 harbi esnasında Rusların işgal ettiği Giresun çevresinden göç eden Çepni Türkmenlerinden oluşturmaktadır. Köy halkı Kurtuluş Savaşı sırasında tamamen milli mücadele yanlısı olup çeşitli cephelerde şehitler vermiştir. Günümüzde köye bağlı ve/veya yakın yaylalarda yer yer şehit mezarlarına ve savaş kalıntılarına rastlanmaktadır.
Köyün bulunduğu coğrafyada çok eski dönemlerde de yaşandığına dair izler ve kilise kalıntıları hala mevcuttur. Helenistik, Pontus Rum ve Osmanlı dönemlerinde bölgede yaşayan yerli halk Ahriyan olarak tanımlanır. Ahriyanlar hakkında elimizde çok geniş bir bilgi olmayıp Ahriyanların Rum oldukları söylenebilir. (Homeros İlyada destanında bu bölgeden gelerek Truva savaşlarına katılan insanlardan bahsetmiştir: 'Gemilerle Karadeniz'den geldiler. Onlar çok cesur ve savaşçı idi. Gümüş yurdu Agriya'dan gelmişlerdi.')Köyü de kapsayan bölge ise Agriyapolis olarak bilinir. Günümüzde Ahriyanlar da Türkleşmiş ve bu iki halk yöre halkını meydana getirmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.