Kürtün Gürgenli Köyü

Kürtün Gürgenli Köyü

Gürgenli Köyü haberleri, Kürtün Gürgenli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gürgenli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Gürgenli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Gürgenli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gürgenli Köyü son dakika gelişmeleri, Gürgenli Köyü ne özgü yemekler, Kürtün Gürgenli Köyü nün tarihi, Gürgenli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gürgenli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gürgenli Köyü , Gümüşhane ilinin Kürtün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gürgenli Köyü Resimleri ve Gürgenli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kürtün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Kürtün Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Kürtün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Gürgenli Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kürtün Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gürgenli, Gümüşhane ilinin Kürtün ilçesine bağlı bir köydür.

Gümüşhane iline 72 km, Kürtün ilçesine 17 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır birinci kademe eğitim yapmaktadır. Beşinci sınıf öğrencileri Demirciler ilköğretim okulunda taşımalı olarak öğrenim görmektedir. Mursal mahallesindeki ilköğretim okulunda yeterli öğrenci olmadığı için Kürtün YBO da öğrenciler eğitim görmektedir. Köyün merkezinin aşağı mahallede iki ve yukarı mahallede bir tane Mursal mahallesinde bir tane olmak üzere dört tane içme suyu şebekesi vardır. Köy merkezi yukarı orta aşağı mahalle ve Mursal mahallesi olarak dört tane ayrı sulama suyu şebekesine sahiptir. Kanalizasyon şebekesi merkezde vardır, Mursal mahallesinde yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Mursal mahallesinin yolu stapizedir . Köyün yaylasının yolu vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.