Kürtün Üçtaş Köyü

Kürtün Üçtaş Köyü

Üçtaş Köyü haberleri, Kürtün Üçtaş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Üçtaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Gümüşhane Köyleri Arasında yer alan Üçtaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Gümüşhane Üçtaş Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Üçtaş Köyü son dakika gelişmeleri, Üçtaş Köyü ne özgü yemekler, Kürtün Üçtaş Köyü nün tarihi, Üçtaş Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Üçtaş Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Üçtaş Köyü , Gümüşhane ilinin Kürtün ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Üçtaş Köyü Resimleri ve Üçtaş Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kürtün Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Gümüşhane Kürtün Arası Kaç Km? Gümüşhane Hava Durumu? Gümüşhane Köyleri ve  Kürtün Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Gümüşhanelı iseniz Gümüşhane Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Gümüşhanelı Ünlüler arasında Gümüşhane Üçtaş Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Kürtün Doğumlu Ünlüler Kimler?

Üçtaş, Gümüşhane ilinin Kürtün ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün yerli halkı Ermeni-Rum olup diğer etnik gruplar dışarıdan gelen göçmen Kuman Kıpçak ve Çepnilerdir. Türk boylarının bölgeye gelişi ile bölgeden çıkarılan sürülen halklar çeşitli civar köylerde asimile olmuş şekilde ikamet etmektedirler. Aynı zamanda bu Bölgede (üçtas) kalanlarda olmuştur ve kültür kaynaşmıştır kız alıp kız verilmiştir. Bölgede Horasan- Kaşgay- Diyarbakır hattından gelen Orta Asya kökenli Çepni (Oğuz boyu), Kafkasya üzerinden gelen Mançurya kökenli Kıpçaklar ve Mançurya kökenli kuman Türk toplulukları yasamaktadır ve azınlık olarak asimile olmuş Rumlar ve Ermeniler yaşamaktadır.
Kültür olarak Türk Kültürü ağır etkilerini göstermekle beraber Rum ve Laz kültürü de benimsenmiştir. Müzik aleti olarak Kıpçak çalgısı olan kemence kullanılır. Yöresel kıyafet ve yemek kültürü unutulmuş bölgede daha önce yaşayan halkların kültürü bu konuda benimsenmiştir.
Gümüşhane iline 72 km, Kürtün ilçesine 17 km uzaklıktadır. Engebeli ve ormanlık arazisi vardır.yerleşim yerlerinin rakımı 1000–1500 m arasındadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyde, yatılı bölge ilköğretim okulu vardır. 2006-2007 sezonunda hizmete girmiştir. Köyün içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir. Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.