Kuruluş Osman Erik Han Kimdir, Erik Han Tarihte var mıdır?

Kuruluş Osman Erik Han Kimdir, Erik Han Tarihte var mıdır?

Kuruluş Osman Erik Han Kimdir, Erik Han Tarihte var mıdır? Balgay karargahını Osman' ın yakması ve lökerleini öldürmesinin ardından Erik Han' a seslendi. İzleyiciler Erik Han kimdir diye araştırma yapıyorlar...

Kuruluş Osman dizisinde Osman bey Balgay' ın karargahını yaktı ve lökerlerini kılıçtan geçirip kazıklara ve ağaçlara astı. Karargaha dönen Balgay bu durumda moğollara özgü şekliyle ağlayıp sızlanarak Erik Han' a seslenip durdu. Benim gibi tüm Kuruluş Osman izleyicileri Erik Han kimdir, Moğol tarihinde Erik Han bir tanrı mıdır? sorularını araştırmaya başladı. İşte Erik Han ile alakalı ulaşabildiğimiz bilgiler...

Erik Han Kimdir, Kayra Han Kimdir?

Kayra Han, Altay türklerine göre Yaratıcı Tanrı veya Baş Tanrı' dır. Babasının ilk tanrı olan Gök Tengri olduğu söylenir. Annesinin ise olmadığı söylenir. Göğün 17. katında oturur. Diğer Bütün tanrıların yaratıcısıdır.

Evrenin kaderini belirleyen ve iyilik yönü ağır basan bir Tanrı' dır. Yeryüzünü yarmış ve dokuz dallı bir ağaç dikmiştir.

Bu ağacın yer ile göğü birbirine bağlayan "Uluğ Kayın" (yaşam ağacı) olduğu bilinir. İnsanların atası olan dokuz kişi de bu ağacın dallarında türeyerek dokuz boy ortaya çıkar.

Altayların yartılış efsanesinde Kayra Han, dünyanın yaratıcısıdır. Tüm Gök Tengri' cilikte, Erik Han(şeytan)' ı cezalandıran ve yer altı tanrısı olma emrini veren tanrıdır. Şamanlara göre Kayra Han' ın Ülgen, Kızagan, Mergen adında üç oğlu vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.