Kuruluş Osman'da  geçen Harmankaya Kalesi nerede? Hangi ilde?

Kuruluş Osman'da geçen Harmankaya Kalesi nerede? Hangi ilde?

Kuruluş Osman 3. sezona bomba gibi başlarken, dizinin takipçileri ise Harmankaya'nın nerede olduğunu merak ediyor. İşte Kuruluş Osman'da geçen Harmankaya'nın yeri...

Ekranların en çok izlenen dizilerinden biri olan ve Başrolünde Burak Özçivit'in yer aldığı Kuruluş Osman'ın yeni bölümlerinde heyecan giderek artıyor. Dizinin gerçekleştiği Harmankaya'nın nerede olduğu izleyiciler için merak konusu oldu. İşte merak edilen Harmankaya kalesi nerede, hangi ilde bulunuyor?

Harmankaya kalesi nerede?

Harmankaya Kanyonu, Yenipazar ilçesinin batı yönünde yer almaktadır ve ortalama Yenipazar merkez üzerinden 7 kilometre sürmektedir. Bilecik ili sınırları içerisinde yer alan Harmankaya Kanyonu, Tabiat Parkı olarak kullanılan oldukça özel bir doğa yapısına sahip bir alandır. Marmara Bölgesinde yer alan Kanyon, İnhisar ve Yenipazar ilçeleri arasındadır. 2013'ten beri tabiat parkı olarak kullanılıyor.

Kanyona kişisel araç veya toplu taşıma ile ulaşım sağlanabilir. Doğa ile içli dışlı olan bu yer her sene birçok ziyaretçi alıyor. 260 hektarlık alana sahip olan bu yerde çeşitli aktiviteler yapılabiliyor. Harmanköy üzerinden Harmankaya Kanyonuna gitmek için 4 kilometre mesafe vardır.

Harmankaya Kanyonunun girişi, Karahasanlar köyü yolu üzerinden başlıyor. Bu kanyonun çıkış köyü ise Harmanköy’dür. Ayrıca bu iki köy üzerinden rahatlıkla kantona ulaşım sağlanabilir. Harmankaya Kanyonunun uzunluğu ortalama 3 kilometredir. Kanyonun girişi ise beş metre büyüklüktedir. Kanyon duvarları ortalama 600 metre civarındadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.