Kuruluş Osman’daki Kumral Abdal kimdir? Kumral Abdal Tarihte Var mı?

Kuruluş Osman’daki Kumral Abdal kimdir? Kumral Abdal Tarihte Var mı?

Kuruluş Osman dizisine yeni sezonda birçok yeni karakter dahil oldu. Kumral Abdal da diziye yeni katılan karakterler arasında. Kuruluş Osman izleyicileri Kumral Abdal kimdir, Kumral Abdal gerçekte var mı? İşte Detaylar...

Kuruluş Osman dizisi hayranları yeni sezonda diziye katılan karakterleri araştırıyor. Kumral Abdal gerçekte var mı, kimdir gibi soruları araştırmaya başladı. Dizide Kumral Abdal karakterini canlandıracak Emin Güroy’un biyografisi de merak konusu. Peki, Kuruluş Osman’daki Kumral Abdal kimdir, Kumral Abdal gerçekte var mı? Emin Gürsoy kimdir? Bilgiler haber detayında.

Kuruluş Osman Kumral Abdal kimdir, Kumral Abdal gerçekte var mı?

Kumral Abdal, Ertuğrul Bey’in sancaktarıdır. Doğum tarihi ve doğum yeri hakkında bilgi bulunmayan Kumral Abdal’ın asıl adı ise Turgut olup Şeyh Edebali Hazretleri’nin mürididir.

Şeyh Edebali Hazretleri, Eskişehir yakınlarındaki İtburnu Köyü’nde ikamet etmekteydi. Talebelerine ilim irfan öğreten Şeyh Edebali’nin sohbetleriyle manevi olgunluğa eren Kumral Abdal, hem talebe yetiştirmek hem de dini yaymak ve kafirlerle savaşmak için görevlendirildi. Kumral Abdal, İslâmiyetin yayılmasında ve Osmanlı’nın güç kazanmasında hizmeti geçen önemli şahsiyetlerden biridir.

Emin Gürsoy kimdir?

Kuruluş Osman’da Kumral Abdal karakterinde rol alacak olan Emin Gürsoy, 12 Mayıs 1968 tarihinde Denizli Güney’de dünyaya gelmiştir. 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü tamamlayan Emin Gürsoy, Antalya ve Van Devlet Tiyatroları’nda çalışmıştır. İzmit Şehir Tiyatrosu’nda da görev alarak pek çok oyunlarda yer alan Gürsoy, 2018 yılında 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde ‘Sibel’ filminde, Sibel ve Fatma’nın babası karekteri ile Altın Koza En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü’nün sahibi olmuştur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.