Little Richard kimdir, Little Richard nereli, kaç yaşında?

Little Richard kimdir, Little Richard nereli, kaç yaşında?

Little Richard kimdir, Little Richard nereli, kaç yaşında? soruları Rock'n Roll müzik türünün öncülerinden kabul edilen ve "Little Richard" ismiyle tanınan ABD'li müzisyen Richard Wayne Penniman, 87 yaşında yaşamını yitirmesi sonucu araştırılıyor.

Little Richard Kimdir?

Richard Wayne Penniman (5 Aralık 1932 – 9 Mayıs 2020), Sahne adı Little Richard olan sanatçı 5 Aralık 1932 yılında Macon, Georgia'da doğdu. Little Richard Amerikalı bir şarkıcı, müzisyen ve şarkı yazarıdır. 1950'lerde Little Richard'ın müziği ve sahne performansı Rock and Roll'un doğumu ve yayılmasına katkı sağlamıştır.

Dindar bir aileden gelen Little Richard çocukluğunda gospel müzik ile tanıştı. Küçüklüğünde kilise korolarında şarkı söyledi ve ailesi ile beraber turlayarak gospel müzik yaptı. Little Richard zamanla R&B müzikle tanıştı ve çeşitli Atlanta kulüplerinde sahne aldı. Little Richard ilham aldığı Billy Wright ile tanıştı ve Wright'ın yardımı ile Camden Records ile bir anlaşma yaptı ve 1951'de Camden için Billy Wright'ın tarzına yakın blues şarkıları yaptı.

Zamanla Little Richard klasik R&B tarzını kendine özgü çılgınca piyano çalan, sözleri bağırarak ve yüksek enerjiyle söyleyen, enerjik bir tarzla değiştirdi. 1955'te Llyod Price'ın tavsiyesiyle Little Richard Specialty Records'a bir demo teyp yolladı. Specialty Records Little Richard ile kayıt yapmaya başladı. Bu kayıtlar sırasında "Tutti Frutti" kaydedildi ve Kasım 1955'te yayımlandı."Tutti Frutti" anında büyük bir hit oldu ve bir buçuk hafta içinde 200 bin kopya sattı. Little Richard bu sayede büyük bir başarı yakaladı. "Tutti Frutti" Amerika'da Billboard Top 100 listesinde 17 Birleşik krallık listesinde is 29 numarada yer aldı. Little Richard'ın sonraki hit şarkısı "Long Tall Sally" 1956'da çıktı ve hem Amerika hem de Birleşik Krallıkta top 10'a girdi. "Tutti Frutti"nin çıkmasındasından sonra 3 yıl içinde Little Richard "Long Tall Sally", "Slippin' and Slidin'", "Rip It Up", "Ready Teddy", "The Girl Can't Help It", "Good Golly Miss Molly", "Jenny, Jenny", "Keep a Knockin'" ve "Lucille" de dahil olmak üzere bir sürü rock şarkısı yaptı.

Başarının zirvesinde olan Little Richard 1957'de ani bir şekilde müzik kariyerini sonlandırmaya karar verdi. Little Richard'ın bu kararının arkasında dini sebepler vardı. Little Richard, Tanrının yaşam tarzını ve yaptığı müziği bırakmasını istediğine inanıyordu. Böylelikle Little Richard Rock and Roll kariyerine ara verdi ve din eğitimi almaya başladı. Bu dönemde Little Richard gospel müziğe geri döndü.

1962'de Little Richard Rock and Roll tarzı müziğe geri döndü. Kendisinden esinlenen The Beatles'ın ve The Rolling Stones'un Little Richard'ı desteklmesine rağmen Little Richard'ın yokluğunda popüler türler ve stiller çok değişmişti. Little Richard bu zamanda küçük hit şarkılar yapabildiyse bile eski ününe hiç ulaşamadı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.