Maçka Başar Köyü Video

Başar, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Başar mahallesi Yerköprü, Cami altı, Koma, Kambanoz, Kamburlu ve Halaf olmak üzere altı mahalleden oluşmaktadır.

Başar Köyü, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Başar Köyü Resimleri ve başar köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Başar Köyünde doğan biri var mı? Maçka Doğumlu Ünlüler Kimler?

Maçka Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Maçka Trabzon Arası Kaç Km? Maçka Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Maçka Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Başar, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Başar mahallesi Yerköprü, Cami altı, Koma, Kambanoz, Kamburlu ve Halaf olmak üzere altı mahalleden oluşmaktadır.

Trabzon ve yöresinin doğuya ve güneye açılan kapısı Zigana Dağları'nın eteklerinde kurulu, yaylaların son noktası, tarihi ipek yolunun şehirden önceki son durağıdır.

İpek yolu nedeniyle tarihi milattan önceye dayanan Türk göçlerinin güzergahında bulunan köy Kıpçak Kuman boylarının eski yerleşim yeridir. Göçebe kültürünün canlı şekilde yaşandığı mahallede yaylacılık da hala devam etmektedir.

Bilinen ilk yerleşimcileri göçebe Kıpçak Kuman Türkleridir. Müslüman Kıpçak Türklerinden ticaret yollarının denetimini almak amaçlı Bizans döneminde yerleştirilen Rumlar ve Türklüğünü kaybetmiş bir kısım Hristiyan Kıpçaklara daha sonradan Çepni Türkleri de eklenmiştir.

Rumların ve Hristiyan Kıpçakların Yunanistan'a göçleriyle şu anki nüfus yapısı oluşmuştur. Türk gelenekleri hala canlı bir şekilde yaşamaktadır. Eski gelenek ve görenekler ne kadar kaybedilse de hala bazı alanlarda bu gelenek ve göreneklerin devam ettiği görülür.

Trabzon iline 47 km, Maçka ilçesine 17 km uzaklıktadır. Hamsiköy'e ise 3 km mesafede olup yeni Erzurum yolu üzerinde olmakla beraber eski Erzurum yoluna ara bağlantı yolu ile bağlıdır. Yaklaşık rakımı 1300 m'dir. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Bahar mevsiminde mezere yazlarıda yayla mezraların da hayvancılık etkili rol oynamakdadır. Mahallenin etkili hayvancılık ekonomisinde Hasko süt kooperatifi maddi rol oynasa da hayvancılığı gelişmesinde yine de fazla rol oynayamamakdadır.

Bunların yanında tarımda arazi yapısı ve iklim koşulları sebebi ile mısır, patates, lahana yetiştirilmekdedir. Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.

Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. İnternet altyapısına da şimdilerde sahip olmuştur.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar