Maçka Sındıran Köyü Video

Sındıran, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon iline 39 km, Maçka ilçesine 11 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Sındıran, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sındıran köyü Resimleri ve sındıran köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Sındıran Köyünde doğan biri var mı? Maçka Doğumlu Ünlüler Kimler?

Maçka Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Maçka Trabzon Arası Kaç Km? Maçka Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Maçka Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Sındıran, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon iline 39 km, Maçka ilçesine 11 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Sındıran mahallesi Maçka ilcesinin 6 merkez mahallesinden (kiremitli, konaklar, esiroğlu, hamsiköy, coşandere'den) biridir.

Sındıran Mahalleninün içinden gecen Mulaga deresi, Maçka'da Değirmen dere ile birleşip Trabzon'dan Karadenize akar. Mulaka bölgesi cumhuriyetimizin ilk yıllarında köy ismilerinin türkceleştirilmesi adına ' SINDIRAN KÖYÜ ' adını almıştır. Mahallenin ekonomisi 1950 ve 1960'lı yıllarına kadar hayvancılık, ormancılık konularında bölgesinin lideri konumunda iken gurdetçilik göçleriyle gerileme başlamiştır.

Göçler, mahallesin nüfus yapısını değiştırmiştir. Mahallenin ekonomisi bu dönemlerde daralmış olup, gurbetçi nüfusu mahalledeki nüfusun kat kat üstüne çıkmiştır. Gurbetçilerin ekonomik durumlarının iyileşmesi ile son yıllarda köye dönüşleri başlatmış olur, ormancılık ve hayvancılık kültürü devam etmekle beraber özellikle yaz aylarında mahallesin saklı güzelliği Erenler Yaylası, mezereleri ve otlakiyeleri (kayabaşı, lişer, abaga, isriç, hanzarcık, mandagodoz v.s) ile de yörede turizm acısından çekim merkezi konumundadır.

Sındıran Mahalleninde son yıllarda arıcılık büyük gelişme katetmiş ayrıca organık tarımda kendini göstermiş, meyvecilik ve fındıkcılık da yörede ekonomiye katkı sağlamıştır. Mahallede, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol toprak yol olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. 

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar