Maçka Temelli Köyü Video

Temelli, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Temelli mahallesi eski ismi (prastiyos) bir efsaneye göre, mahallede yasayan bir rum kizi ile bir türk genci birbirlerini severler .

Temelli, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Temelli köyü Resimleri ve temelli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Temelli Köyünde doğan biri var mı? Maçka Doğumlu Ünlüler Kimler?

Maçka Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Maçka Trabzon Arası Kaç Km? Maçka Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Maçka Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Temelli, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Temelli mahallesi eski ismi (prastiyos) bir efsaneye göre, mahallede yasayan bir rum kizi ile bir türk genci birbirlerini severler . Fakat kizin babasi oglan türk oldugu icin kizi vermez. gencler birbirlerini severler. tek cara kacmaktir. onlarda bunu yapar. Kizin babasi küplere biner. ve derki benim kizimi zorla kacirdilar der, türk ve rum tarafi toplanir.

Mahallede mahkeme kurulur. arayi yumasat,maya calisirlar, fakat olmaz. kizin babasi benim kizim türke kacmaz der . Eger benim kizim kendi rirazi ile gitmisse beni asin yoksa kizimi zorla kacirdilarsa oglanin kellesini isterim der. Ahali iyice kenara SIKISIR.

Türk tarafi hemen kiza giderek kizim eger dersen benkendim kactim baban sizi evlendirecek yoksa kocanin kellesini istiyor baban derler. kizda cocogo sevdiginden mahallede kurulan mahkemeye gelir ve ahalinin önünde baba ben kactim der . Tabi kizin olanlardan haberi yoktur. hemd dar agaci kurulur. Rum agasinin basina ip gecirilir.

Mahallenin kurucusu olan PIR KÜCÜKALIOGLU: na derler sen bu mahallenin sözügecenlerrindensin ipi sen cek der mahkeme heyeti. oda dürüst bir insan oldugundan konuyu bildiginden yavas davranir. Ahali kizar ve piras südögüzü derler. Oda asar iste mahallenin ismi pirastüyozu diye diye sonunda pirastiyoz kalir. Trabzon iline 25 km, Maçka ilçesine 25 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Maçka Temelli mahallesi, Maçka Esiroğlu Belediyesine bağlıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır.fakat hemşiresi yoktur Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

2 camiisi 2imamı vardır. Ayrıca tarihi kilisesive çeşmesi mevcuttur. Bu çeşmenin üzerindeki kitabeden anlaşıldığı üzere 1834 yılında yapıldığıdır. Atasu barajının %60ı mahallesimüzün sınırları içerisinde yapılmaktadır.mahallesimüz 7 mahalleden olup 300 haneden oluşmaktadır.

GELENEKLERİ

DÜĞÜNLERİN DAVUL ZURNALI VE TÜM KÖYLÜNÜN KATILIMIYLA YAPILMASI

BAYRAMLARDA TÜM MEZARLIKLARIN TOPLU OLARAK DOLANILMASI

 

YEMEK ÇEŞİTLERİ
LAHANA YEMEGİ
LAHANA SARMASI
YARMA LAPASI
TURŞU
GULİYA KAVURMASI, LAHANA YIĞMASI

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar