Maçka Üçgedik Köyü Video

Üçgedik, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledür. Mahallenin bugünkü ismi resmi makamlarca koyulmuştur. Eski ismi Boğaç'tır. Bilindiği gibi -BOĞAÇ HAN-ismi -DEDE KORKUT-efsanelerinde de geçiyor.

Üçgedik, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Üçgedik köyü Resimleri ve üçgedik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Üçgedik Köyünde doğan biri var mı? Maçka Doğumlu Ünlüler Kimler?

Maçka Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Maçka Trabzon Arası Kaç Km? Maçka Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Maçka Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Üçgedik, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledür. Mahallenin bugünkü ismi resmi makamlarca koyulmuştur. Eski ismi Boğaç'tır. Bilindiği gibi -BOĞAÇ HAN-ismi -DEDE KORKUT-efsanelerinde de geçiyor.Osmanlı döneminden önce Boğaç Han önderliğindeki bir grup Kafkas Türkü buraya gelip yerleşmiş ve bu mahallesi kurmuştur(tahminen 1000-1100lü yıllar).

O zamandan beri ve halen halk arasında mahallenin ismi Boğaç olarak geçmektedir. Kafkasya ve Doğu Karadeniz arasındaki geçiş kültürüne sahiptir. Trabzon iline 45 km, Maçka ilçesine 17 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yükseklerinde karasal iklime geçiş başlar. Köylünün geçim kaynağı başta hayvancılıktır.Sonra ormancılık ve tarım gelir.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar