Malatya Usulü Hırçıklı Köfte

Malatya Usulü Hırçıklı Köfte

Hırçikli köfte tarifimi denemeyen kalmasın. Malatya usulü hırçikli köfte herkesin çok kolaylıkla yapabileceği bir yemek tarifi.

Hırçikli köfte tarifimi denemeyen kalmasın. Malatya usulü hırçikli köfte herkesin çok kolaylıkla yapabileceği bir yemek tarifi. Lezzetine doyum olmayan, yapımı kolay, malzemelerini herkesin kolaylıkla alabileceği ekonomik bir yemek tarifi. Lahana sarmanızdan kalan lahana parçalarını kullanarakda yapabileceğiniz bir tarif.

Malatya yöresini bilmeyenler hırçikli köfte ile ilk defa karşılaşıyo olabilirler. Malatya mutfağının en bilinen en çok kullanılan malzemesi bulgurdur. İnce orta kalın bulgur olmak üzere 3 çeşit bulgur vardır. Malatya yöresindeki insanlar bulgurdan onlarca çeşit köfte ve farklı farklı yemek tarifi çıkarırlar, hırçikli köftede o leziz tariflerden biri.

Bulgurun ellerde sanata dönüştüğü, yemek tariflerinden biri hırçikli köfte. Hırçikli köfteyi İlk defa duyanlar yapmaktan çekinmesinler. Köftemin tarifini  videomda ayrıntılı olarak anlattım. Videoyu izleyerek çok kolay yapabilirsiniz. Hırçikli köfteyi yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun...

Malatya Usulü Hırçıklı Köfte Yapımı

MALZEMELER

  • 1 yarım kilo köftelik bulgur
  • 2,5  sbardağı kaynamış su (ıslatmak için)
  • 1 sbardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek tabağı dolusu doğranıp haşlanmış beyaz lahana
  • 1 soğan
  • Yrm çbardağı ayçiçek yağı
  • 1 ykaşığı tereyağı
  • 1 ykaşığı salça
  • 1,5 sbardağı un

YAPILIŞI

Öncelikle bulgurumuzun şişmesi için bulgurumuzu bir kaba alıp kaynamış suyumuzu döküp kapağını kapatıyoruz. 20 dk kadar bekletiyoruz. Diğer tarafta tenceremize 2 ltre kadar su alıp yeşil mercimeklerimizi pişirmeye başlıyoruz. Daha sonra bir tavaya yağımızı alıp soğanlarımızı kavuruyoruz.

Daha sonra şişmiş olan bulgurumuzu yoğruyoruz azar azar unumuzu dökerek kıvamına göre de az su serpiştirerek köftemizi yoğuruyoruz. Köftemiz birbirini tutacak kıvama gelince ister videodaki gibi uzun uzun ister yuvarlak olarak şekil veriyoruz.

Diğer tarafta  soğanlarımız kavrulduktan sonra salçamızı ekliyoruz, kavuruyoruz. Ardından pişen yeşil mercimeklerimizin içine hazırlamış olduğumuz köftelerimizi ardından da haşladığımız lahanalarımızı katıp karıştırıyoruz. Köftelerimizin pişmesi için 5 dk kaynaması yeterli.

Daha sonra salçalı soğanlı sosumuzu da üzerine yavaşça döküp karıştırıyoruz. 15 dk dinlendirdikten sonra yemeniz lezzetinin daha da içine karışmasını sağlar. Herkese afiyet olsun...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.