Malatya Usulü Kurutulmuş Sebze Kavurması

Malatya Usulü Kurutulmuş Sebze Kavurması

Malatya usulü kurutulmuş sebze kavurması hem görüntüsü hemde lezzetiyle akıllarda kalacak bir tarif. Malatya pazarı yazan dükkanlarda yada aktarlarda da bulabilirsiniz kurutulmuş sebze.

Malatya usulü kurutulmuş sebze kavurması hem görüntüsü hemde lezzetiyle akıllarda kalacak bir tarif. Malatya pazarı yazan dükkanlarda yada aktarlarda da bulabilirsiniz kurutulmuş sebze. Güneş ışığının en faydalı olduğu zaman diliminde başka hiç bir işleme tabi tutulmadan kurutulan sebzelerin faydası saymakla bitmez.

Kurutulmuş sebze kavurması ikindi çaylarına poğaça böreklerinizin yanına yada akşam yemeklerinin yanına çok rahatlıkla yapacağınız bir tarif. Kurutulmuş sebzelerimizi ben kıymalı yaptım ama sizler kıymasız da yapabilirsiniz, zeytinyağlı olarak da tercih edebilirsiniz. Her şekilde lezzetinden bir şey kaybetmiyor.

Malatya usulü kurutulmuş sebze kavurması tarifimi mutlaka deneyin, pişman olmayacaksınız.  Tarifimi videomda ayrıntılı olarak anlattım. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin, tadacak olanlara da afiyet olsun...

Malatya usulü kurutulmuş sebze kavurması tarifi

MALZEMELER

  • 1 sb kuru biber
  • 1 sb kuru domates
  • 1 çb  kuru patlıcan
  • 1 çb kuru taze fasulye
  • 1 adet soğan
  • 1 yk salça
  • yarım çb ayçiçek yağı

YAPILIŞI

Malatya usulü kurutulmuş sebze kavurması için öncelikle kurutulmuş sebzelerimizi 15 er dk suda bekletiyoruz. Daha sonra biber ve domatesi birlikte fasulye ve patlıcanı da birlikte suda haşlıyoruz.

İyice yumuşayana kadar haşlayıp süzüyoruz. Diğer tarafta 1 adet soğanımızı soyup doğruyoruz, ardından bir tavaya yağımızı koyup önce kıymamızı biraz kavuruyoruz daha sonra soğanlarımızı ekliyoruz.

Kıymamız ve soğanlarımız iyice kavrulduktan sonra bir yemek kaşığı salçamızı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra büyükçe bir tencereye kavurduğumuz kıymalı karışımımızı alıp üzerine süzülmüş olan sebzelerimizi ekliyoruz.

İki su bardağı kadar da suyumuzu ekleyip 10 dk daha pişiriyoruz. Kurutulmuş kolay sebze yemeğimiz servise hazır. Herkese afiyet olsun...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.