Mandalinanın Faydaları

Mandalinanın Faydaları

Mandalinanın, kanser açısından, C vitamini olarak, kolesterol için, kan basıncı için, cilt sağlığı için faydları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Kanser Açısından Faydası: Yapılan birçok bilimsel araştırma sonucunda, içerdiği C vitamini sayesinde mandalina, karaciğer kanserine yakalanma riskini ciddi bir oranda azaltmaktadır. Kanserden korunma için mandalina tüketimi önerilir.

C Vitamini Olarak Faydası: C vitamini açısından çok zengin olması ile mandalina, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncinin de artmasını sağlar. Böylelikle soğuk algınlığı başta olmak üzere birçok hastalık için koruyucu etki gösterir.

Kolesterol İçin Faydası: Kötü kolesterolün yükselmesini engelleyen mandalina, aynı zamanda kalp sağlığını korumakta ve damar tıkanıklığına karşı da koruyucu etki göstermektedir.

Kan Basıncı İçin Faydası: Özellikle düşük kan basıncı sorunu yaşayanlar için çok faydalıdır. Kan basıncını dengelemek için mandalina tüketilebilir.
Kilo Verme Açısından Faydası: Mandalina yüksek lif oranı sayesinde hem uzun süre tok kalmayı sağlar hem de sindirim sistemini hareketlendirdiği için fazlalıkların dışkı yolu ile atılmasına yardımcı olur.

Cilt Sağlığı İçin Faydası: C vitamini içermesi sayesinde cilt için de çok faydalıdır. Cildi güneşten korumak için mandalina çok etkilidir.
Saç Sağlığı İçin Faydası: Saç dökülmelerinin azalmasına ve saç derisinin güçlenmesine yardımcı olur

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.