Manisalı Öğrenciler Şiiri Bahçeyle Bütünleştirdi

Manisalı Öğrenciler Şiiri Bahçeyle Bütünleştirdi

Manisa İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojisi öğrencileri Türk Dili Edebiyatı Öğretmenleri Yüksel Bilge ve Nilay Topraktepe öncülüğünde şiiri bahçeyle bütünleştirdiler. Öğrenciler sevdikleri şairlerin şiirlerini renkli kartonlar

Manisa İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojisi öğrencileri Türk Dili Edebiyatı Öğretmenleri Yüksel Bilge ve Nilay Topraktepe öncülüğünde şiiri bahçeyle bütünleştirdiler.

Öğrenciler sevdikleri şairlerin şiirlerini renkli kartonlar üzerine motiflerle süsleyerek bahçedeki ağaçların dallarına astı. Okuldaki diğer öğrencilerde bahçede gezerken ağaç dallarındaki şairlerin şiirlerini okuma fırsatını buluyor. Öğrencilerin yaptığı çalışmayı ziyaret eden ve çok beğenen Okul Müdürü Aynur Özdemir, emeği geçenlere teşekkür etti.
Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Yüksel Bilge, “Türk Dili Edebiyatı Zümresi’nin Öz Değerlendirme çalışmaları kapsamında yaptığımız şiir günü etkinliği. Dedik ki çocuklarımız şiirleri renklendirsin, edebiyata, şiire karşı belki alakaları daha çok artar, bahçeyle bütünleşsin istedik. Renkli kartonlar üzerine şiirleri, değişik motifler üzerine yerleştirdiler. Etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu etkinlikte 2 sınıfla çalıştık. Çocuklarımız çok ilgi gösterdi. Beğendim, onlardan dönüt iyi oldu. Farklı farklı şairlerden şiirler var. Renkli oluşu ilgilerini çeker dedik o da oldu. Öğrenciler kendi sevdiği şiirleri hazırladılar. O bakımdan da özgür oldular. Zorla dayatma değil de kendi istediği şiirleri hazırladığı için diğer öğrencileri etkilemesi bakımından olumlu oldu” dedi.
Öğrencilerden Zelal Yekit, “Hocamız bize bu çalışmayı sunduğunda ilk afalladık. Aslında biz Bilişim bölümünde okuduğumuzdan çok ilgilenmiyorduk. Sonra gittik evde alıştırmalar yaptık. Ben özellikle Özdemir Asaf’ın şiirlerine bayılıyorum. Fikirlerimiz çok azdı ama eve gidince o fikirlerden çanta yaptım, arkadaşlarımız kolye. Böyle çalışmalardan bulunmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

ÇOK ŞAŞIRDIK
Fatma Aydoğan, “Hocamız söyleyince hiçbir şey aklıma gelmedi. Sonra arkadaşlarımla fikir konuşarak sonsuzluk işareti şeklinde bir kolye şekli yaptım. Nazım Hikmet’in, Ahmet Arif’in şiirlerini yazdım. Çok beğeniyorum şiirlerini” diye konuştu. Melis Yörük ise, “Araştırmalar yaptık, ortaya güzel şekiller çıkardık. Buna çok şaşırdık” dedi.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.