Margarit keşişleri kimdir? Margarit keşişleri nerededir?

Margarit keşişleri kimdir? Margarit keşişleri nerededir?

Kuruluş Osman'da geçen Margarit keşişleri kimdir? Margarit keşişleri nerededir? Kuruluş Osman'a 19. bölümde dahil olan Margarit keşişleri kelimesine cevap aranıyor.

Margarit keşişleri kimdir?

Osman Bey’in Margarit keşişlerine karşı görevinde ona eşlik edecek Kayı ulusu belli oldu. Osman Bey bu zorlu görevinde başarılı olabilecek mi?
Diriliş Ertuğrul’da Ertuğrul Gazi’nin ağabeyi olan Sungur Tekin Efendi Hristo olarak Kuruluş Osman’a dahil oldu.

Perihan  Yalçın’ın makalesine göre Margarit keşişleri şöyle anlatılır:

“Margarit keşişlerinin Söğüt’e Osman’ın yanına geliş hikayesi. Sultanımızın dedelerinin Söğüt’te yaşadığı, henüz padişah saygınlığına erişmediği, Bursa ve Rumeli’nin henüz fethedilmediği çağda, Rumeli’de Serrès şehrinin yukarısında bulunan Margarit Manastırı keşişlerinin, Söğüt’te beliriveren bir hanedanı ve bu hanedanlığın bir üyesinin Rumeli’yi fethedeceğini yıldızlarda gördükleri anlatılmaktadır. Keşişler yanlarına altın ve gümüşler aldılar, denizi geçerek Anadolu’ya geldiler, Söğüt’e vardılar ve Osman Bey’e yalvardılar.

Ona, altın ve gümüşler verdiler ve ondan manastır halkı ve yaşadıkları şehirler için tüm vergilerden muaf olmalarını içeren bir emir vermesini istediler. Bir bilgin çağırdılar ve ona şöyle bir belge yazdırdılar: Rumeli fethedildiği ve Çok Yüce Allah bize lûtfundan hükümdarlık verdiği takdirde manastır keşişleri ve bağlı bulunduğu şehirleri vergiden muaf olsunlar. Rumeli fethedilince, her hükümdar haklarını yeniledi. Sultanımız II.Murat zamanında da bu hüküm yenilenmiştir.”

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.