Meme Kanserini Yenen Anneden Ağlatan Uyarı ! 

Meme Kanserini Yenen Anneden Ağlatan Uyarı ! 

İzmir’in Torbalı ilçesinde Terzilik yapan dört çocuk annesi Gülcan Karagül, üç yıl önce yakalandığı meme kanserinden doktorunun ve ailesinin desteğiyle kurtuldu.

 

İzmir’in Torbalı ilçesinde Terzilik yapan dört çocuk annesi Gülcan Karagül, üç yıl önce yakalandığı meme kanserinden doktorunun ve ailesinin desteğiyle kurtuldu. Eliyle yaptığı muayene sonucu memesinde kitle olduğundan şüphelenip doktora başvurduğunu anlatan Karagül, Kanser Haftası nedeniyle tüm kadınları elle meme muayenesi konusunda uyardı. Karagül, “Kemoterapi döneminde her gün yastığımdan tutam tutam saç topluyordum. Artık dayanamadım ve eşime saçlarımı kazımasını söyledim. O günleri unutmak çok zor, lütfen her kadın elle meme muayenesi yapsın” dedi. 

İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşayan dört çocuk annesi Gülcan Karagül (42), üç yıl önce banyo yaparken memesinde bir kitle olduğundan şüphelendi. İzmir’deki Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İsmail Özsan’a muayene olan Karagül, tanı ve tedavi amaçlı ameliyata alındı. Ameliyat sırasında kitleden alınan örnek patolojiye gönderildi. Sonucun kötü huylu çıkması üzerine, sol memedeki kitle temizlenerek çıkarıldı. Diğer memede tedbir amaçlı boşaltıldı. 

Eve Uğraş Olsun Diye Dikiş Atölyesi Kuruldu 

Dr. Özsan ile birlikte ameliyata giren Plastik Cerrahi Uzmanlarının da yardımıyla içi boşalın iki memeye şekil bozukluğunu önlemek amacıyla slikon yerleştirildi. 11 yıllık evli Murat-Gülcan Karagül çifti, ameliyat sonrası zorlu tedavi sürecinde birbirlerine sımsıkı sarılarak, dayanışma örneği sergiledi. Kemoterapi sürecinde zorlu günler yaşayan Gülcan Karagül, umudunu bir an bile kaybetmedi. Eşi dikiş nakış işiyle ilgilenen Gülcan Hanıma uğraş olması amacıyla eve dikiş atölyesi kurdu. Gülcan Karagül, bitmeyen umudu, eşi, çocukları ve doktorunun desteğiyle kanseri yenmeyi bildi. 

Eşim Saçlarımı Kazıdı Ben Ağladım 

Kemoterapi gördüğü günlerde yaşadığı zorlukları anlatan Karagül, “Yastığımdan tutam tutam saç topluyordum Artık dayanamadım ve eşime tüm saçlarımı kazı dedim. Önüne oturdum o kazıdı ben ağladım. Kızımın 2020 Temmuz ayındaki düğününe peruk takarak gittim. Eşim bana çok destek oldu. Tüm bayanlar kendilerini sürekli kontrol etsinler. Belli bir yaştan sonra mamografi çektirsinler, Ne kadar erken tanı alırlarsa onlar için o kadar iyi. Ben kendimi bu konuda çok şanslı hissediyorum. Bugün bu sayede iyiyim. 25 yaşı geçmişler de dahil tüm bayanlara elle meme muayenesi öneriyorum. Çünkü ben tedavi olurken benden genç meme kanseri hastaları gördüm.  Ve evreleri baya ilerlemişti. Bayanlar her banyoda parmak uçlarıyla göğüslerini hissederek, masaj yaparak kitleleri tespit edebilirler” diye konuştu. 

“Hayat Normalmiş Gibi Davrandım”

Elektrik Teknisyeni Murat Karagül, eşinin hastalığını öğrendikten sonra hayat sanki normal akışında devam ediyormuş gibi davrandığını belirterek, “Bunda ne kadar başarılı oldum bilmiyorum. Psikolojik bir destek olmadan  hastalığı atlattık. İsmail hocamız bizimle çok ilgilendi. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” 

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İsmail Özsan, hastanın tedavi süreci hakkında şunları söyledi. “Hastamız bize memede şüpheli kitle şikayetiyle gelmişti. Ameliyat sırasında kitleden parça gönderdik, ve kitlenin kötü huylu olduğunu öğrendik. Ondan sonra planladığımız gibi koltuk altından lenf bezi alıp kanserin yayılmasını değerlendirdik. Sonra her iki meme dokusunun içerisini boşalttık. Kitlenin alınmasından dolayı oluşacak şekil bozukluğunu önlemek için plastik cerrahi uzmanlarından yardım alarak silikon yerleştirdik” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.