Memorial & Cleveland Clinic Cerrahi Günleri Ünlü Uzmanları Buluşturdu

Memorial & Cleveland Clinic Cerrahi Günleri Ünlü Uzmanları Buluşturdu

Memorial Sağlık Grubu, Cleveland Clinic ile önemli bir organizasyona daha imza attı. Memorial Bahçelievler Hastanesi Konferans Salonunda ve eş zamanlı web canlı yayını olarak da gerçekleştirilen “Kolorektal ve Proktolojik Cerrahide Güncel Yaklaşımlar”...

Memorial Sağlık Grubu, Cleveland Clinic ile önemli bir organizasyona daha imza attı. Memorial Bahçelievler Hastanesi Konferans Salonunda ve eş zamanlı web canlı yayını olarak da gerçekleştirilen “Kolorektal ve Proktolojik Cerrahide Güncel Yaklaşımlar” Hibrit Sempozyumu dünyaca ünlü uzmanları bir araya getirdi.

Memorial & Cleveland Clinic Cerrahi Günleri Ünlü Uzmanları Buluşturdu. Sempozyum başkanlığını Memorial Bahçelievler Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Ediz Altınlı’nın yaptığı organizasyonda; bu alanda uluslararası üne sahip olan Cleveland Genel Cerrahi Kliniği Kolorektal Cerrahi Bölümü’nde görev yapan, dünyanın sayılı robotik kolorektal cerrahlarından Dr. Emre Görgün ve yine aynı merkezden Dr. Amy Lightner ile Dr. Michael Valente de konuşmacı oldu.

Sempozyuma Memorial Sağlık Grubu’ndan Prof. Dr. Bülent Menteş, Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu, Prof. Dr. İlknur Bayraktar, Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat, Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, Prof. Dr. Serkan Keskin, Prof.Dr. Yusuf Ziya Erzin, Op. Dr. Ersan Eroğlu gibi isimler de katıldı.

 

Kolorektal cerrahi ile ilgili önemli paylaşımlar oldu

Organizasyonda, “Endolüminal cerrahi nedir? Gelecekteki istikameti nasıl görünüyor?”, “Gastroenteroloğun gözüyle ESD/EMR”, “ESD/EMR video teknik sunum”, “Gastroenteroloğun gözünden İBH ve süreçte yaşanan komplikasyonlar ve tedavi yaklaşımları”, “İBH’de perianal hastalıkların cerrahi tedavisi ve komplikasyonların yönetimi”, “Crohn hastalığında güncel anastomoz teknikleri”, “Rektum kanseri tedavisinde ameliyatsız yaklaşım önermeli miyiz?”, “Rektum tümörlerinde neoadjuvan tedavi ve önemi”, “HIPEC ve kolorektal cerrahi: Cleveland Clinic tecrübesi”, “HIPEC/PIPAC Memorial Bahçelievler tecrübesi”, “Onkoloji bakış açısıyla sitoredüktif tedavi ve HIPEC uygulamasında güncel yaklaşımlar”, “Anorektal hastalıklar: güncel tedavi seçenekleri” gibi konularla ilgili önemli paylaşımlarda bulunuldu ve vaka sunumları yapıldı.

Memorial & Cleveland Clinic Cerrahi Günleri Ünlü Uzmanları Buluşturdu

Özel ameliyat teknikleri ile ilgili sunumlar büyük ilgi gördü 

Prof. Dr. Ediz Altınlı, “Cleveland Klinik Kolorektal Cerrahi Bölümü’yle birlikte çok önemli bir organizasyona daha imza attık. “Kolorektal ve Proktolojik Cerrahide Son Güncel Yaklaşımlar” konulu cerrahi günlerinin üçüncüsünde son yenilikleri gözden geçirmek, paylaşmak ve tartışmak amacıyla bir araya geldik. Geçen sene pandemi dolayısıyla maalesef yüz yüze toplantı gerçekleştirememiştik. Bu sene de hibrit olarak düzenledik. Yani çok geniş bir katılım sağlanabildi. Hastanemizde Cleveland Genel Cerrahi Kliniği’nden ve dünyanın sayılı robotik kolorektal cerrahlarından Dr. Emre Görgün’ü ağırlamanın, verdiği güncel bilgileri paylaşmanın ve tartışmanın mutluluğunu birlikte yaşadık. Bize robotik kolorektal cerrahideki son gelişmeleri aktardı. Diğer değerli konuşmacımız Cleveland Genel Cerrahi Kliniği’nden Dr. Amy Lightner oldu. Lightner bizimle enflamatuar bağırsak hastalıkları yani ülseratif kolit ve Crohn ile ilgili değerli bilimsel veriler paylaştı. Özel bir ameliyat tekniği olan Kono–S dikiş sistemini anlattı. Diğer yabancı misafir konuşmacımız Michael Valente de bizlere robotik cerrahide ESD-EMR yöntemlerini ve pelvik taban hastalıklarında tedavi yöntemlerini aktardı. Aynı zamanda HIPEC ve PIPAC uygulamaları ile bize sıcak kemoterapi hakkında kıymetli bilgiler verdi. Aynı zamanda Memorial bünyesinde çalışan çok değerli genel cerrahi, tıbbi onkoloji, radyoloji ve onkoloji hekimlerimizin de katıldığı toplantımız çok verimli geçti. Ben de ülkemizde yeni yapılmaya başlanan doppler ile hemoroid ameliyatlarının yanı sıra lazerle kıl dönmesi tedavisini anlattım. Bunlar ülkemizde ve dünyada yeni yeni yapılmaya başlanan yöntemlerdir” dedi. (BHSA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.