Meram’da Engellilere 160 Akülü Araç Dağıtıldı

Meram’da Engellilere 160 Akülü Araç Dağıtıldı

Konya Meram Belediyesi ve Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı örnek bir çalışmaya imza attı. Hayırseverlerin de desteğiyle Meram’da engellilere akülü araç ve tekerlekli sandalye dağıtıldı. Dağıtım için düzenlenen törende konuşan Meram Belediye Başkan

Konya Meram Belediyesi ve Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı örnek bir çalışmaya imza attı. Hayırseverlerin de desteğiyle Meram’da engellilere akülü araç ve tekerlekli sandalye dağıtıldı. Dağıtım için düzenlenen törende konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, engellilerin ‘Biz de varız!’ çığlığına her zaman onların ve ailelerinin yanında olarak yanıt verdiklerini söyledi.
Meram Belediyesi ve Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın ortak çalışmasıyla engellilere 160 Akülü Araç ve 10 Tekerlekli Sandalye dağıtıldı. ‘Hayatı paylaşmak için engel tanımıyoruz’ sloganıyla hayat bulan kampanyada dağıtımlar Meram Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törene, Ak Parti MKYK üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Ak Parti Engelliler Komisyonu Başkanı ve Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Karatay Eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Kabak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Selman Avcı, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, Konya Tabipler Odası Başkanı Seyit Karaca, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, akülü araçların yeni sahibi engelliler ve onların aileleleri ile vatandaşlar katıldı.
‘Sadece Engelliler İçin Değil Tüm Kesimler İçin Projeler Üretiyoruz’
Törende ilk söz alan Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, derneklerinin kurulduğu günden bu yana engellileri topluma kazandırmak adına mücadele verdiğini söyledi. Meram Belediyesi’ne ve Başkan Mustafa Kavuş’a bu örnek çalışması için teşekkür eden Mıhçı, “Sokağa çıkamayan engellileri düşünüp harekete geçtikleri için kendileri Hollanda da olup gönülleri burada olan vakfa ve tüm hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum” dedi. Vakıf olarak 5. Kez böyle bir dağıtım organizasyonu gerçekleştirdiklerini hatırlatarak sözlerine başlayan Hollanda Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Selami Kabak ise vakfın sadece bu yıl içinde, 160 akülü engelli aracını ve 20 tekerlekli sandalye ile yedek parçalardan oluşan 2 tır malzemeyi ihtiyaç sahibi engellilerle buluşturduğunu ifade etti. Vakfın kurulduğu 2012 yılından bu yana sadece ihtiyaç sahibi engelliler için değil toplumun tüm kesimleri içi sosyal ve kültürel projeler ürettiğini belirtti. Tüm siyasilere ve vatandaşlara seslenen Kabak, bu yardımların yayılması ve bu imkanlardan ihtiyaç sahibi herkesin faydalanması için her bir insanımızın desteğine ihtiyacı olduğunu ve herkesin desteğini beklediklerini söyledi.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.