Meriç Küçükaltıağaç Köyü

Meriç Küçükaltıağaç Köyü

Küçükaltıağaç Köyü haberleri, Meriç Küçükaltıağaç köyü güncel son dakika gelişmeleri, Küçükaltıağaç köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Meriç köyleri arasında yer alan Küçükaltıağaç köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Meriç Küçükaltıağaç köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küçükaltıağaç köyü son dakika gelişmeleri, Küçükaltıağaç köyüne özgü yemekler, Meriç Küçükaltıağaç köyünün tarihi, Küçükaltıağaç köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küçükaltıağaç köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Küçükaltıağaç, Edirne ilinin Meriç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küçükaltıağaç Köyü Resimleri ve Küçükaltıağaç köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Meriç Küçükaltıağaç Köyünde doğan biri var mı? Meriç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kavaklı, Edirne ilinin Meriç ilçesine bağlı bir köydür.

Küçükaltıağaç, Edirne ilinin Meriç ilçesine bağlı bir köydür.

eskiden köy'e gelen osmanlılar buraya küçük altığaç dikmişler köyün adı buradan gelmektedir

Köy halkı Bulgaristan göçmenleri, Pomaklar ve Eski yerleşimcilerden oluşmaktadır. Yukarıdaki Resim Küçükaltıağaç Köy Muhtarlığına Aittir.

Edirne iline 97 km, Meriç ilçesine 12 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur sağlık evi vardır.Ancak,(Ebe-Hemşiresi yoktur) atıl vaziyette bulunmaktadır.Sağlık Hizmeteri Subaşı Beldesinde mevcut Aile hekimlerince verilmekte ve haftada 1 gün Doktorlar (Sağlık Evi) köye gelerek hasta kişileri muayene etmektedir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Küçükaltıağaç köyüne en büyük yatırımlardan biri ise Kerim DURMAZ'ın muhtar olduğu zaman yaptırdığı Küçükaltıağaç barajıdır

.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.