Meriç Paşayenice Köyü

Meriç Paşayenice Köyü

Paşayenice Köyü haberleri, Meriç Paşayenice köyü güncel son dakika gelişmeleri, Paşayenice köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Meriç köyleri arasında yer alan Paşayenice köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Meriç Paşayenice köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Paşayenice köyü son dakika gelişmeleri, Paşayenice köyüne özgü yemekler, Meriç Paşayenice köyünün tarihi, Paşayenice köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Paşayenice köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Paşayenice, Edirne ilinin Meriç ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Paşayenice Köyü Resimleri ve Paşayenice köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza Paşayenicetır. Edirneli Ünlüler arasında Meriç Paşayenice Köyünde doğan biri var mı? Meriç Doğumlu Ünlüler Kimler?

Paşayenice, Edirne ilinin Meriç ilçesine bağlı bir köydür.

Eski zamanlarda süsüne düşkün adı bilinmeyen bir paşa, İstanbul sosyetesine eşdeğer bir yaşam biçimini benimsemiş ve yaşadığı dönemdeki halk tarafından dalgaya alınmıştır. Yaptığı yenilikler alay konusu olsa da yaşadığı yere adını vermiştir.

Edirne iline 70 km, Meriç ilçesine 15 km uzaklıkta bir köydür.

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak bu okul kullanılmayıp bunun yerine taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol Taşlı olup köyde elektrik ve sabit telefon şebekesi vardır. Bu küçük köyden doktor,savcı,subay,astsubay,öğretmen,polis gibi birçok eğitimli insan bu köyden yetişmiştir.Ayrıca köy aşağı ve yukarı olmak üzere iki mahalleye ayrılır.Ergene Nehri'nin kirlenmesinden sonra köy ekonomisi bozulmuş ve köy sürekli göçlerle boşalma noktasına gelmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.