Mermere ’Barışın Şarkısını’ İşledi

Mermere ’Barışın Şarkısını’ İşledi

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'na katılan Kosta Rikalı Heykeltıraş...

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'na katılan Kosta Rikalı Heykeltıraş Ulises Jimenez, "Barışın Şarkısı'nı mermere işledi.

Avrupa, Güney Amerika, Kuzey Amerika, Kanada ve Asya'da 500'ün üzerinde heykeli bulunan ve dünya çapında tanınan Ulises Jimenez, aslen ahşap üzerine çalıştığını belirtirken sanatının ağaçları yok ettiğini düşünerek ahşap heykelleri bırakarak mermer üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

"İnsanlar ne zaman şarkı söylerse o zaman savaşı düşünemez olurlar"

Bu yıl "Barış" teması ile yola çıkılan 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'nda eserini değerlendiren Kosta Rikalı Heykeltıraş Ulises Jimenez, "Benim projem müzikten esinlenmektedir. Müzik, bizlerin ruh hallerimizi, atmosferimizi uyarmaya, canlandırmaya çalışırken bize duygular ve heyecanlar geçirir. İyi bir melodinin sesi ve tonu bizde şüphesiz duygulanımlar üretir ve bizim coşmamıza, kendimizden geçmemize ve mutlu olmamıza sebep olabilir. Unutulmamalıdır ki insanlar ne zaman şarkı söylerse o zaman savaşı düşünemez olurlar" ifadelerini kullandı.

Eserler 14 Ekim'e kadar Sahil Marina'da sergilenecek

Öte yandan 2. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu 11 Ekim tarihinde gerçekleştirilen kapanış sergisi ile sona ererken eserler 14 Ekim tarihine kadar sahil marina alanında sergilenmeye devam edecek.

Mermere ’Barışın Şarkısını’ İşledi

Mermere ’Barışın Şarkısını’ İşledi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.