Mezarlığa Girerken Okunacak Dua

Mezarlığa Girerken Okunacak Dua

Mezarlığa girerken okunacak dualar nelerdir? Peygamber Efendimizin kabir ziyaretinde okuduğu dua nedir?

Mezarlığa girerken okunacak dualar nelerdir?  Kabir ziyaretlerinde okunacak dualar nelerdir? Peygamber Efendimizin kabir ziyaretinde okuduğu dua en çok araştırılanlar arasında yerini alıyor. Sevdiklerini kaybedenler mezarlığa girerken ve mezar başında birçok dua okuyarak ruhlarına armağan ediyor. İşte mezarlıkta okunacak dualar...

MEZARLIKTA OKUNACAK DUA

1- Yasin Suresi

Peygam Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) "Yasin, Kur'an'ın kalbidir. Onu bir kimse okur ve Allah'tan ahirete saadeti dilerse, Allah onu mağfiret buyurur. Yasin'i ölülerinizi üzerine okuyunuz" hadis-i şerifinde buyurduğu şekilde meyyitin bir kimsenin ruhu için okunabilecek dualardan biri de Yasin suresidir.

2- Kabir Ziyareti için dua

Büreyde rivayetine göre Hz. Muhammed, ashab-ı kirama, kabir ziyaret için gittiklerinde şu süreyi okumaları önermiştir:

mezarlikta-okunacak-dualar.jpg

Arapça Okunuşu: "Esselamü aleyküm ehled diyarı minel- müminin.Ve inna inşaallahu biküm lahikün. Es'elüllahe lena ve lekümü'l afiyeh."

Türkçe anlamı: "Selam size, ey bu diyarın mü-min ve Müslim halkı! İnşallah yakında biz de aranıza katılacağız. Allah'ın bizi de sizi de bağışlamasını dilerim."

kabirde-okunacak-dua.jpg

Anlamı: “Ey mü’minler topluluğunun yurdu! Biz de size katılacağız. Biz Allah’a aidiz ve biz O’na tekrar dönücüleriz. Siz büyük bir hayra nail oldunuz, uzun bir şerri geride bırakıp gittiniz.” (Ali el-Müttâkî, XIII, 299/36864; krş. Müslim, Taharet, 12; İbn Mâce, Cenâiz, 36)

3- Mülk Suresi

Hz. Muhammed şöyle buyurmuştur: "Kur'an-ı Kerim'de 30 ayetlik bir süre vardır. Bu süre kendisini okuyan bir kimse kıyamet günü şefaat eder ve Allah'ın onu affetmesini sağlar. Bu sure 'Tebârakellezî bi yedihil mülkü'tür."

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.