Mindfulness: Uyanış Ve Farkındalık Çağrısı

Mindfulness: Uyanış Ve Farkındalık Çağrısı

Profesyonel Koç, Mindfulness Eğitmeni Gürçin Gökçebağ, son günlerin popüler konularından biri olan ‘Mindfulness’ hakkında bilgi verdi.  Mindfulness Nedir? Mindfulness, John Kabat-Zinn’e göre, anın içinde bulunduğumuz ana dikkati kasıtlı...

Profesyonel Koç, Mindfulness Eğitmeni Gürçin Gökçebağ, son günlerin popüler konularından biri olan ‘Mindfulness’ hakkında bilgi verdi. 

Mindfulness Nedir?

Mindfulness, John Kabat-Zinn’e göre, anın içinde bulunduğumuz ana dikkati kasıtlı bir şekilde getirme pratiğidir. Bu nedenle, gelin, başka bir açıdan bakalım.

Mindfulness: Uyanış ve Farkındalık ÇağrısıProfesyonel Koç, Mindfulness Eğitmeni Gürçin Gökçebağ

Farkındalık Feneri: Mindfulness’ın Temeli

Mindfulness kavramı benim gözümde aslında iki temel kelime ile anlatılabilir : “farkındalık” ve “feneri”. Peki, bunlar ne anlama geliyor? “Fener” dediğimiz şeyi nerede kullanırız? Gözlerimizin ulaşamadığı veya görmek istemediğimiz yerleri aydınlatmak için.

Uyanık Olma ve Farkındalık

İşte bu noktada, mindfulness ile gözlerimizin ulaşamadığı veya içsel olarak görmek istemediğimiz yerleri aydınlatmaya başlarız. Eğer uzun süredir kronik bir yorgunlukla başa çıkmak zorunda kaldıysanız, ağrılarınızı hafifletmek istiyorsanız veya sürekli zihinsel döngüler içinde sıkışmış hissediyorsanız, işte tam burada “farkındalık feneri” ile yakından ilgilenmemiz gerekiyor.

Tepkilerimize Bakmak ve Özgürleşmek

Bu aşamada, mindfulness pratiğiyle birlikte sadece o yerlere odaklanmakla kalmaz, aynı zamanda orada meydana gelen tepkilere de dikkat ederiz. Bir olay gerçekleştiğinde, verdiğimiz tepkinin farkında olmak ve bu tepkiyi değiştirerek özgürleşme fırsatı bulabiliriz.

Mindfulness: Uyanış ve Farkındalık Çağrısı

Mindfulness, aslında bir “uyanış” çağrısıdır. Kendimize, bedenimize, duygularımıza, düşüncelerimize ve çevremize uyanmak anlamına gelir. Sadece uyanık olduğumuzda, çevremizde olup bitenleri fark edebilir ve onları değiştirebiliriz.

Mindfulness: Uyanış ve Farkındalık ÇağrısıMindfulness: Uyanış ve Farkındalık Çağrısı

Farkındalık Feneri: Nereye ve Nasıl Yönlendirmeli?

Bu yazıda, size bu “farkındalık fenerini” nereye çevireceğinizi ve nasıl kullanacağınızı öğretmeyi amaçlıyorum. Unutmayın ki, kendimize ve çevremize uyanık bir şekilde bakarak, hayatımızda olumlu değişiklikler yapabiliriz. Ben eğitimlerimde Farkındalık Fenerini hem nerelere çevireceğinizi hem de nasıl kullanacağınızı öğretiyorum. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.