Moğol komutan Balgay'ın yardımcısı Cerkutay kim, Cerkutay diye birisi tarihte var mı?

Moğol komutan Balgay'ın yardımcısı Cerkutay kim, Cerkutay diye birisi tarihte var mı?

Moğol komutan Balgay'ın yardımcısı Cerkutay ismindeki Moğol askeri Kuruluş Osman dizisine dahil oldu. Dizinin bu haftaki yeni fragmanın yayınlanmasının ardından Moğol komutan ve yardımcısı Cerkutay'ın hakkındaki bilgiler merak konusu oldu.

Yayınlanan her yeni bölümde heyecanın arttığı Kuruluş Osman dizisinde bu hafta yeni gelişmeler yaşanıyor. Moğollar Kayı Obası'nı basıyor. Moğollar'ın başında ise Balgay isminde bir komutan bulunuyor. Moğol komutan Balgay'ın yardımcısı ise Cerkutay ismindeki Moğol askeri de diziye dahi oluyor.

Moğollar Söğüt’e baskın yapıp Dündar Bey’i kaçırıyor. Diziye bu nedenle yeni karakterler dahil oldu. Cerkutay da bunlardan biri. Cerkutay karakterine Çağrı Şensoy hayat verecek. Cerkutay, Moğol komutanı Balgay’ın adamı olarak Kuruluş Osman’da rol alacak…

Kuruluş Osman Cerkutay kimdir?

Cerkutay, Moğol komutan Balgay’ın yardımcısıdır. Moğol askeridir. Balgay’ın Anadolu baskınlarına katılıp Türk obalarına baskın yapmıştır.

MOĞOL KOMUTANI BALGAY’IN HAYATI VE TARİHTEKİ YERİ

Moğol komutanı BALGAY,  Ünlü, meşhur komutan Cengiz Kaan’ın torunu, Kulagu Han’ın kardeşidir.

Cengiz Han’ın torunu olan Hülagu Han Batı Asya’nın çoğunu ele geçiren Moğol hükümdarıdır ve İlhanlılar’ın kurucusudur. Mengü Han ve Kubilay Han’ın da kardeşidir. İran Azerbaycan merkezli yeri bir devlet kuran Hülagu Han Ön Asya’ya gelip burada güçlü bir hâkimiyet kurmuştur. Hülâgü Han’ın en çok sevdiği ve destek verdiği Moğol komutanlarından olan Balgay’ın ise Türk düşmanlığı eskiye dayanır.

Moğolların saldırıları sonucu Anadolu’nun batı uçlarına kaçan Türkmenler yeni beylikler kurarak Moğol ve Bizans arasında kalmıştır. Zira Hülâgü Han bölge de Bizans ile de anlaşarak Türk obalarının güçlenmesine engel olmak istemekteydi. Moğolların komutanı Bulgay, birçok Türk beyliğine boyun eğdirirken Osman Bey’e karşı yenilgiye uğramıştır. Moğol komutanı Bulgay daha fazla Müslüman kanı dökmek isterken Osman Bey de Balgay’ı durdurarak Osmanlı’nın gücünü Moğollar’a göstermiştir.

ÇAĞRI ŞENSOY KİMDİR?

17 Nisan 1986 tarihinde kültür başkenti olan İstanbul’da dünyaya gelmiştir.

İlk, orta ve lise hayatı boyunca İstanbul’da yetişmiştir. Ardından yine İstanbul’dan ayrılmayıp İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümünden mezun olan başarılı oyuncu, İngilizce ve Almanca konuşma konusunda oldukça iyi. Daha önce pek çok oyunda rol alan oyuncu, ilk dizisi olan Ölüm Çiçekleri adlı televizyon dizisinde adından söz ettirmeyi başarmıştır. Daha önce Kavak Yelleri, Mazi Kalbimde Yaradır, Çakıl Taşları, Muhteşem Yüzyıl Kösem gibi oldukça bilindik dizilerde de rol almıştır.

Savaşçı dizisinde de diziye yeni katılan Beni Affet’in Bahar’ı olan Gaye Turgut Evin’in canlandırdığı Çiğdem Teğmen’i çıldırtan bir karakter olan Kürşat Teğmen seyirciden oyunculuğu ile tam not alacak bir oyuncu.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
1
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.