Moğol komutan Balgay'ın yardımcısı Kongar kim, Kongar diye birisi tarihte var mı?

Moğol komutan Balgay'ın yardımcısı Kongar kim, Kongar diye birisi tarihte var mı?

Moğol komutan Balgay'ın yardımcısı Kongar ismindeki Moğol askeri Kuruluş Osman dizisine dahil oldu. Dizinin bu haftaki yeni fragmanın yayınlanmasının ardından Moğol komutan ve yardımcısı Kongar'ın hakkındaki bilgiler merak konusu oldu.

Yayınlanan her yeni bölümde heyecanın arttığı Kuruluş Osman dizisinde bu hafta yeni gelişmeler yaşanıyor. Moğollar Kayı Obası'nı basıyor. Moğollar'ın başında ise Balgay isminde bir komutan bulunuyor. Moğol komutan Balgay'ın yardımcısı ise Kongar ismindeki Moğol askeri de diziye dahi oluyor.

Moğollar Söğüt’e baskın yapıp Dündar Bey’i kaçırıyor. Diziye bu nedenle yeni karakterler dahil oldu. Kongar da bunlardan biri. Kongar karakterine Burak Çelik hayat verecek. Kongar, Moğol komutanı Balgay’ın adamı olarak Kuruluş Osman’da rol alacak…

Moğol komutan Kongar’ın gerçek tarihte yaşayıp yaşamadığıyla ilgili net bilgi bulunmuyor. Ancak Moğol komutan Balgay hakkında birkaç bilgi edindik.

MOĞOL KOMUTANI BALGAY’IN HAYATI VE TARİHTEKİ YERİ

Moğol komutanı BALGAY,  Ünlü, meşhur komutan Cengiz Kaan’ın torunu, Kulagu Han’ın kardeşidir.

Cengiz Han’ın torunu olan Hülagu Han Batı Asya’nın çoğunu ele geçiren Moğol hükümdarıdır ve İlhanlılar’ın kurucusudur. Mengü Han ve Kubilay Han’ın da kardeşidir. İran Azerbaycan merkezli yeri bir devlet kuran Hülagu Han Ön Asya’ya gelip burada güçlü bir hâkimiyet kurmuştur. Hülâgü Han’ın en çok sevdiği ve destek verdiği Moğol komutanlarından olan Balgay’ın ise Türk düşmanlığı eskiye dayanır.

Moğolların saldırıları sonucu Anadolu’nun batı uçlarına kaçan Türkmenler yeni beylikler kurarak Moğol ve Bizans arasında kalmıştır. Zira Hülâgü Han bölge de Bizans ile de anlaşarak Türk obalarının güçlenmesine engel olmak istemekteydi. Moğolların komutanı Bulgay, birçok Türk beyliğine boyun eğdirirken Osman Bey’e karşı yenilgiye uğramıştır. Moğol komutanı Bulgay daha fazla Müslüman kanı dökmek isterken Osman Bey de Balgay’ı durdurarak Osmanlı’nın gücünü Moğollar’a göstermiştir.

Burak Çelik Kim?

Ekranların başarılı isimlerinden biri olan Burak Çelik, kültür başkentimiz olan İstanbul’da dünyaya gözlerini açmıştır. İlk rol aldığı dizi olan “Karagül” dizisiyle dikkat çeken oyuncu 1992 doğumludur.

Oyunculuk eğitimini Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde almıştır. Başarılı oyuncu aslında sektöre adım atmadan evvel modellik ile adını duyurmuştur. Best Model of Turkey yarışmasında birincilik elde eden oyuncu, daha sonra katıldığı Best Model of The World yarışmasında da ülkemizi temsil etmiştir.
Bu yarışmada da birinci olan oyuncu için yeni kapılar da açılmıştır bir nevi. Hande Yener’in sevilen şarkılarından olan “Hasta” ve “Kraliçe” şarkılarının klibinde karizmatik oyuncu oynamıştır. 2013 yılına geldiğimizde ise oyunculuk sektörü ile haşır neşir olmaya başlayan oyuncu ilk kez “Karagül” dizisinde yer almıştır.

Bu dizide Serdar karakterine hayat vermiştir. Daha sonra “Hayat Sevince Güzel” dizisinde Barış karakteri ile ekranlara gelen oyuncu, 2017 yılında ilk kez bir sinema filminde yer almıştır. “Deli Aşk” isimli bu filmde rol alan oyuncu dizide Jackson rolü ile büyük beğeni almıştır.
Yakışıklı oyuncunun rol aldığı bir diğer yapım ise Tolga Sarıtaş’ın başrolünde yer aldığı “Söz” dizisi olmuştur. Bu dizide Selim karakteri ile beğeni alan oyuncunun yer aldığı son dizi ise reyting kurbanı olan dizilerden “Sevgili Geçmiş” dizisi olmuştur. Oyuncu dizide Mahir rolünü canlandırmıştır.

Burak Çelik Oynadığı Diziler
Karagül (Serdar) – 2013/2015
Hayat Sevince Güzel (Barış) – 2016
Kara Yazı (Erdem) – 2017
Söz (Selim) – 2017
Sevgili Geçmiş (Mahir) – 2019
Burak Çelik Oynadığı Filmler
Deli Aşk (Jeremy Jackson) – 2017
Karanlıktaki Melekler (Berk) – 2018

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.