Myra Antik Kenti Drone Çekim 4K
Demre ilçe merkezi ve civarında yer alan Myra Antik Kenti, aynı adı taşıyan ova üzerinde kurulmuştur. Myros Nehri'nin (Demre Çayı) batısındaki ulaşıma elverişli kanal ile şehrin denizle bağlantısı sağlanmaktaydı.
Kanalın diğer yanında yer alan Andriake (Çayağzı) Limanı'ndan da bölgenin deniz ulaşımı ve ticareti yürütülmekteydi. Myra Antik Kenti özellikle Likya Dönemi kaya mezarları, Roma Dönemi tiyatrosu ve Bizans Dönemi Aziz Nikolaos Kilisesi (Noel Baba) ile ünlüdür. Kaya mezarları, Likçe yazıtları ve sikkeler, Myra’nın en azından İ.Ö. 5'inci yüzyıldan itibaren varlığını sürdürdüğünü gösterirler. Strabon’un verdiği bilgiye göre Likya Birliği'nin altı büyük kentinden biri olan Myra, Likçe yazıtlarda Myrrh adıyla anılır. Gitme fırsatınız olursa mutlaka gitmelisiniz.
Likya'nın Taşlara Kazınmış Tarihi: Myra Antik Kenti
Demre'de yer alan Myra Antik Kenti, Likya uygarlığının en etkileyici miraslarından biri olarak ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor. Kayalara oyulmuş muhteşem kaya mezarları, antik tiyatronun görkemli yapısı ve Roma dönemine ait kalıntılar, Myra'yı adeta bir açık hava müzesine dönüştürüyor. Her bir taşında binlerce yıllık bir hikaye saklayan bu antik kent, Likya'nın gizemli dünyasına açılan bir kapı aralıyor. Myra'yı keşfederken, geçmişin izlerini sürecek ve tarihin büyüleyici atmosferine kendinizi bırakacaksınız.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.