Niğde Ağcaşar Köyü

Niğde Ağcaşar Köyü

Ağcaşar Köyü haberleri, Niğde Ağcaşar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ağcaşar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Niğde Köyleri Arasında yer alan Ağcaşar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Niğde Ağcaşar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ağcaşar köyü son dakika gelişmeleri, Ağcaşar köyüne özgü yemekler, Niğde Ağcaşar köyünün tarihi, Ağcaşar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ağcaşar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ağcaşar , Niğde'nin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ağcaşar  Köyü Resimleri ve Ağcaşar  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niğde Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Niğde Niğde Arası Kaç Km? Niğde Hava Durumu? Niğde Köyleri ve Niğde Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Niğdeli iseniz Niğde Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Niğdeli Ünlüler arasında Niğde Ağcaşar Köyünde doğan biri var mı? Niğde Doğumlu Ünlüler Kimler?

Niğde'nin Merkez İlçesine bağlı Ağcaşar Köyü.  

eski adı Ağcaşehir'dir. Şimdiki adı ise Ağcaşar'dır.

Köyde düğünlerde Ankara havası çalınır. Düğünlerde eğlence adına silah sıkanlarda olur. Ayrıca çok çeşitli ve eğlenceli seyirlik oyunlar da oynanır. Örneğin; Arap oyunu, Yüksük saklama oyunu vb. Geçim kaynağı tarıma ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım tahıl ürünleri ve patatesçilik olmak üzere ikiye ayrılır. Son yıllarda kuru fasulye yetiştiriciliği de önem kazanmıştır. Patatesçilikte Türkiye'nin %25'i Niğde de yetiştirilmektedir.

İklim

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. 

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2008 2371
1990 1939
1985 1585

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Bölgenin, önemli patates üretim merkezlerindendir.

Altyapı bilgileri

Köyde bir ilkokul, birde ortaokul vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde Halk Eğitim Merkezinin açtığı "Halı kursu" vardır. Köyün merkezinde 6000 m²'lik park bulunmaktadır.Köy muhtarı Hüseyin ARSLANBAY'dır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.