Niğde Hançerli Köyü

Niğde Hançerli Köyü

Hançerli Köyü haberleri, Niğde Hançerli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hançerli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Niğde Köyleri Arasında yer alan Hançerli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Niğde Hançerli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hançerli köyü son dakika gelişmeleri, Hançerli köyüne özgü yemekler, Niğde Hançerli köyünün tarihi, Hançerli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hançerli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hançerli , Niğde'nin Niğde ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hançerli  Köyü Resimleri ve Hançerli  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niğde Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Niğde Niğde Arası Kaç Km? Niğde Hava Durumu? Niğde Köyleri ve Niğde Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Niğdeli iseniz Niğde Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Niğdeli Ünlüler arasında Niğde Hançerli Köyünde doğan biri var mı? Niğde Doğumlu Ünlüler Kimler?

Niğde'nin Niğde İlçesine bağlı Hançerli Köyü.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Köyün eski adı DERMOSON dur.Hançerli Köyü de rumların yaşadığı köylerden birisidir. Rumların döneminden kalma kale kilise ve papazın evi bulunmaktadır. Ancak şu an harabe durumdadır. Gezilip görülmesi gereken kültür varlıklarındandır.Ayrıca millî mücadele dönemlerinde köyden Ulukışla ilçesine düşmanla savaşmak için giden savaşçılar olduğu bazı kaynaklarda geçmektedir. Büyük göç sırasında(mübadele)köyde bulunan Rumlar Yunanistan'a oradan Selanikten ve çevresinde yaşayan Türk ler getirilerek bu köye yerleştirilmiştir. Muhacirlerin gelişiyle de köye yeniden bir renklilik gelmiş, mutfak ve sofra kültürü de zenginleşmiştir. Türkiye'nin en güzel sularından biri yine bu köyden çıkmaktadır.ünlü DERMASON fasulyesi bu köyde yetişmektedir.Bu fasulye bu köyün topraklarından başka topraklarda yetişmesi mümkün değildir.şimdiki yıllarda bu köyde fasulye yetiştirmi çok az safadadır

Köyün nüfusu gün geçtikçe azalmakta, köyde yaşayanları çoğunluğu iş nedeniyle İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gitmektedir.

Hançerli köyü cami eski Rum kilisesi olup uzun yıllardır cami olarak hizmet vermektedir. Tarihi dokusu ile Türkiye'de bulunan nadir köylerdendir.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.

Niğde merkezine 10 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Elma yetiştiriciliği ve ünlü DERMOSON fasulyesi bu köyde üretilmektedir. hayvancılık olarak küçük ve büyük baş hayvancılık yapılmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.ayrıca içme suyu kaynak suyu olup vizkoziteis ve içimi çok yumuşaktır, aile mesire yerleri mevcuttur.köy muhtarı kudret acar köyün sorunları ile birebir ilgilenip eksiklerin giderilmesine çalışmaktadır. ancak köyün merkezle ulaşımını sağlayacak servis aracı yoktur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum