Niğde Hasaköy

Niğde Hasaköy

Hasaköy haberleri, Niğde Hasaköy güncel son dakika gelişmeleri, Hasaköy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Niğde Köyleri Arasında yer alan Hasaköyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Niğde Hasaköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hasaköy köyü son dakika gelişmeleri, Hasaköy köyüne özgü yemekler, Niğde Hasaköy köyünün tarihi, Hasaköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hasaköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hasaköy , Niğde'nin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hasaköy  Köyü Resimleri ve Hasaköy  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niğde Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Niğde Niğde Arası Kaç Km? Niğde Hava Durumu? Niğde Köyleri ve Niğde Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Niğdeli iseniz Niğde Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Niğdeli Ünlüler arasında Niğde Hasaköy Köyünde doğan biri var mı? Niğde Doğumlu Ünlüler Kimler?

Niğde'nin Merkez İlçesine bağlı Hasaköy Köyü.

1204 yılında yerleşen Rumlar'ın verdiği Hasakopos ismiyle başlayan tarihi Osmanlı egemenliğine girdikten sonra Rumlar bölgeden ayrılmadığı için 1400 yılına kadar Rumlar'ın yaşadığı bölge olarak kalmıştır. Daha sonra Rumların Yunanistan'a göç etmesiyle boşalan köye Türkler yerleştirilmiştir. "Sasima" ismini alan köy yaklaşık 300 yıl kadar bu isimle anılmıştır. Daha sonra Hassaköy, Hasanköy, Aksos ve en sonunda Hasaköy ismini Türkiye Cumhuriyeti yıllarında almıştır. [kaynak belirtilmeli]

Niğde merkezine 43 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu ve kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır; Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.