Niğde Özyurt Köyü

Niğde Özyurt Köyü

Özyurt Köyü haberleri, Niğde Özyurt köyü güncel son dakika gelişmeleri, Özyurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Niğde Köyleri Arasında yer alan Özyurt köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Niğde Özyurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Özyurt köyü son dakika gelişmeleri, Özyurt köyüne özgü yemekler, Niğde Özyurt köyünün tarihi, Özyurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Özyurt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Özyurt , Niğde'nin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Özyurt  Köyü Resimleri ve Özyurt  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niğde Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Niğde Niğde Arası Kaç Km? Niğde Hava Durumu? Niğde Köyleri ve Niğde Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Niğdeli iseniz Niğde Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Niğdeli Ünlüler arasında Niğde Özyurt Köyünde doğan biri var mı? Niğde Doğumlu Ünlüler Kimler?

Niğde'nin Merkez İlçesine bağlı Özyurt Köyü.

Köyün adı dönemin eski Niğde Valisi Ahmet Özyurt tarafından verilmiştir.Eski adı Dokuzlar olarak bilinmektedir

Köy Türk Kültür Mozaiğinin izlerini taşımakla beraber Rum ve Bizans döneminden de kalma izler bulunmaktadır. Köyde şu an yaşayan halkın tamamı yörüktür. bu yörükler 1900lü yılların başında Aydın-Denizli tarafından göç ederek köyün bulunduğu alana ikamet etmişler ve burada yaşamaya başlamışlardır. Köy halkı eski Türk kültürünü kaybetmemiş gelenek ve göreneklerini hala sürdürmektedir.

Niğde merkezine 26 km uzaklıktadır.

Köy Tipik İç Anadolu Karasal İklim bölgesinde yer almakla beraber yazlar sıcak ve kurak kışlar soğuk ve kar yağışlı geçmektedir. En sıcak ay ortalaması 34 °C En soğuk ay ortalaması ise -8 °C civarındadır. Köyün yıllaık yağış rejimi ise ortalama 600mm'dir.

Köy halkının bütünü Tarım ve hayvancılıkla Uğraşmakla beraber Tarım alanlarına genel olarak buğday üretimi yapılmaktadır. Hayvanların ise büyük çoğunluğunu Küçükbaş hayvanlardan koyun üretimi sağlamaktadır. ayrıca köyde birde alabalık tesisi bulunmaktadır.

 

Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köy konağı ve Köy camii mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.