Niğde Tırhan Köyü

Niğde Tırhan Köyü

Tırhan Köyü haberleri, Niğde Tırhan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tırhan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Niğde Köyleri Arasında yer alan Tırhan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Niğde Tırhan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tırhan köyü son dakika gelişmeleri, Tırhan köyüne özgü yemekler, Niğde Tırhan köyünün tarihi, Tırhan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tırhan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Tırhan , Niğde'nin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tırhan  Köyü Resimleri ve Tırhan  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niğde Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Niğde Niğde Arası Kaç Km? Niğde Hava Durumu? Niğde Köyleri ve Niğde Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Niğdeli iseniz Niğde Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Niğdeli Ünlüler arasında Niğde Tırhan Köyünde doğan biri var mı? Niğde Doğumlu Ünlüler Kimler?

Niğde'nin Merkez İlçesine bağlı Tırhan Köyü.

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan köy eski bir Rum yerleşimidir. Köyde geçmişte 2 adet kilise varken günümüzde 1923'teki Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi sonrası köye Yunanistan'dan göçmenlerin yerleşmesi sonucunda kiliseler camiye çevrilmiştir. Köyden büyükşehirlere göç neticesinde azalan nüfus yakınlardaki köylerden gelenlerle dengelenmiştir. Koyun altinda yeralti sehri kalintilari bulunmaktadir fakat yeterli onem verilmedigi icin ziyaret edilememektedir.

Köy kültürü Niğde kültürüyle oldukça benzerlik taşır. Buna ek olarak köyün mübadil kimliği dolayısıyla yöreye ait olmayan kültürel ögelere de rastlanır. Koy halki oldukça canayakin ve sicakkanlidir. Ogretmen imam gibi devlet memurlarina saygi duyar, her konuda yardimci olmaya calisirlar.

Köy Niğde merkezine 41 km uzaklıktadır. Köy bir Misli ovası üzerine kuruludur.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Halkın büyük bölümü patates ve buğday üretiminden geçimlerini sağlamaktadır. Halkın genelinin ekonomik durumu iyidir.

 

Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır . Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Elektrik şebekesi 2008 yılında yenilenmiştir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.