Niksar Camidere Köyü

Niksar Camidere Köyü

Camidere Köyü Haberleri, Niksar Camidere Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Camidere Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Camidere Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Niksar Camidere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Camidere köyü son dakika gelişmeleri, Camidere köyüne özgü yemekler, Niksar Camidere köyünün tarihi, Camidere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Camidere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Camidere , Tokat'in Niksar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Camidere Köyü Resimleri ve Camidere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Niksar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Niksar Tokat Arası Kaç Km? Niksar Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Niksar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Niksar Camidere Köyünde doğan biri var mı? Niksar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Camidere , Tokat ilinin Niksar ilçesine bağlı bir köydür.   

Tarihi hakkında net bir bilginin olmamasıyla beraber, bazı üstatlardan rivayetlere göre ÇERKEZ halkın, RUS zulmüne dayanamayıp buraya göçtüğü üzeredir.çerkes halkın yanında köy tam bir medeniyetler ittifakı içerisinde 40 hanelik köyde türk, kürt, çerkes, arnavut hepsi bir arada yaşamaktadır..

Köyün gelenek ve görenekleri hakkında bilgi yoktur, ama yemeklerinden en ünlüsü tirit bastı haluj katmer velibah ve (ŞİPSİ) si çok lezzetli ve meşhurdur..köy kafkasya göçmeni vatandaşlardan oluşur ve sünni hanefi mezhebindendirler..

Tokat il merkezine 66 km, Niksar ilçesine 16 km uzaklıktadır.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi şeftali, üzüm, karpuz, kavun, domates, şeker pancarı, armut vb. tarımı buğday asma yaprağı ve hayvancılığa dayalıdır. ekonominin el vermemesi ve gençlerimizin büyük şehirlere olan ilgisinden dolayı köyde genelde yaşlı nüfusa sahibiz..gençlerimizin çoğu başta istanbul olmak üzere büyük şehirler göç etmişlerdir..

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.