Obezite Ameliyatları Kanser Riskini Düşürüyor

Obezite Ameliyatları Kanser Riskini Düşürüyor

Obezite, bireylerde bir çok hastalığı tetiklediği gibi kanser riskini de arttırıyor. Obezitenin, kanser de dahil olmak üzere bir çok ölümcül hastalığa neden olduğunu anlatan Obezite Cerrahı Op. Dr. Ersin Aksu, kilo veremeyen obez kişilerin...

Obezite, bireylerde bir çok hastalığı tetiklediği gibi kanser riskini de arttırıyor.

Obezitenin, kanser de dahil olmak üzere bir çok ölümcül hastalığa neden olduğunu anlatan Obezite Cerrahı Op. Dr. Ersin Aksu, kilo veremeyen obez kişilerin bu hastalıkların riskini cerrahi operasyonlarla azaltacağını dile getirerek, “Obezite, şeker ve karaciğer yağlanması başta olmak üzere bir çok hastalığa sebep olan önemli bir halk sağlığı sorunudur. Yapılan araştırmalar, obezitenin kanseri de tetiklediği ve beslediği bilinmektedir. Zamanında müdahale edilmeyen obezite, kişileri ölümcül hastalıkların eline düşürebilir” dedi.

CERRAHİ MÜDAHALE, RİSKİ AZALTIYOR
Fazla kilolu insanların uygun diyet ve egzersizlerle kilo verebileceğini ancak bu denemelerde başarısız olan obez bireylerin tüp mide ameliyatını tercih edebileceklerini anlatan Op. Dr. Aksu, “Biz tüm hastalarımıza önce sağlıklı beslenme, uygun diyetler ve spor ile kilo vermeyi öneriyoruz. Ancak obezitenin ilerlediği ve kronikleştiği hastalarımızda cerrrahi ameliyatlara gerek duyabiliyoruz. Obezite sadece hayat kalitesini düşürmüyor, maalesef aynı zamanda bir çok hastalığa da sebep oluşuyor. Şeker, tansiyon, karaciğer yağlanması gibi hastalıkların yanı sıra obezitenin kanser hücrelerini beslediği de bilimsel bir gerçek. Kanserin yanı sıra kalp krizi, felç gibi diğer ölüme sebep olabilecek ani krizleri de obezite ile doğrudan bağlantılı. Tüp mide ameliyatı ve mide botoksu gibi cerrahi müdahaleler ile kişinin bu hastalıkların riskini azaltması ve hayatına sağlıklı devam etmesi mümkün” ifadelerine yer verdi. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.