Odunpazarı Karahüyük Köyü

Odunpazarı Karahüyük Köyü

Karahüyük Köyü Haberleri, Odunpazarı Karahüyük Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karahüyük Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Karahüyük Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Odunpazarı Karahüyük köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karahüyük köyü son dakika gelişmeleri, Karahüyük köyüne özgü yemekler, Odunpazarı Karahüyükköyünün tarihi, Karahüyük köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Karahüyük köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karahüyük, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karahüyük Köyü Resimleri ve Karahüyük köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Odunpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Odunpazarı Eskişehir Arası Kaç Km? Odunpazarı Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Odunpazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Odunpazarı Karahüyük Köyünde doğan biri var mı? Odunpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karahüyük,Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin tarihi Selçuklulara dayanmaktadır. 700 yılı geçkin zamandır bu arazide ikamet eden köy, adını mahallenin 500 metre güney doğusunda yer alan ve yüzölçüm olarak Türkiye'nin ilk sıralarında bulunan höyükten almaktadır. Karahöyük Köyü'nün kuruluş tarihini incelediğimizde köye adını veren höyüğün özelliklerini ele almak gerekir. 

Mahallenin gelenek göreneği tipik anadolu köy gelenekleridir. Eskiden olduğu gibi olmasa da birçok gelenek devam etmektedir.

Çökel et, düğün çorbası, mantı, ıslama, sarı burma böreği, meyane çorbası, içli pide ve köye has saman fırınlarda pişirilmiş ekmek mahallenin meşhur yemekleri arasındadır.Köy Eskişehir'in doğusunda şehre 28 km uzaklıkta Alpu Ovası'nda yer alır. Mahallenin kuzeyinden Porsuk Çayıgeçmektedir. Mahalleye ait arazilerin kuzey sınırınıda belirleyen Porsuk Çayı ovanın başlıca su kaynağıdır. Porsuk Ovasının en geniş olduğu yer(21 km) olan Sepetçi-Fevziye Köyü arasındaki düzlükte Karahöyük Köyü arazisinin önemli bir kısmı bulunmaktadır. Mahallenin kuzeyinde Gündüzler,Sepetçi, kuzey doğusunda Bahçecik Köyleri, doğusunda Alpu İlçesi, güneyinde Gökçeoğlu,Karaçay, güneybatısında Kireç Köyü, batısında Ağapınar Köyleri ile sınırı vardır. Gündüzler,Sepetçi ve Bahçecik Köyleri ile olan sınırını Porsuk Çayı,Ağapınar ile olan sınırını sulama kanalı,KireçKöyü ve Alpu İlçesi ile olan sınırlarını toprak yol ile belirlenir. Mahallenin kurulduğu alanın yüksekliği 766–767 m.civarındadır. Porsuk ovası üzerinde kurulan mahallenin en yüksek yeri ovanın ortasında yükselen ve köye adını veren höyüktür. Höyüğün üst kesiminin ortalama yükseltisi 787 m.dir. Karahöyük Köyü sınırları içersinden Haydarkarahüyük-Ankara demiryolu ile,Eskişehir-Alpu,Beylikova ve Mihallıcçık ilçelerini bağlayan karayolu geçer. Köy arazisinin büyük bir kısmı karayolu ile Porsuk Çayı arasında yer almaktadır. Köy arazisinin doğu batı doğrltusunda uzunluğu yaklaşık 8 km.civarında,Kuzey-güney yönünde yer yer 1.5 km bulmaktadır.Köy , step iklimin etki alanı içerisindedir. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk geçen mahallenin Yıllık Sıcaklık Ortalaması 10,5 derece civarındadır.Mart-Nisan ayları en çok yağışın bulunduğu aylardır. Temmuz-Ağustos ayları yılın en fazla sıcaklık değerlerinin ölçüldüğü aylardır. Donlu gün sayısı fazladır. Bitki örtüsü olarak bozkırla kaplı olan arazide akarsu boyunda söğüt ve kavak ağaçlarının oluşturduğu örtüye rastlanır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Türkiye ortalaması üzerinde buğday verimi olan mahallede 2000li yıllarda mısır, şeker pancarının yerini almaya başlamıştır. 11.000 dekar sulama arazisi bulunan mahallenin ekonomik olarak (kuraklık ve doğal afetler dışında) tarım ürünlerinden elde ettiği gelirler yeterlidir.ve aycekirdegi ekiliyor

Mahallede, ilköğretim okulu vardır.öğretmeni edip Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancakkanalizasyonyoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.büyük bir kahvehane ve bakkalı mevcuttur. ayrıca koye taşdöşenmesi düşünülüyor

Tarım da sulama elektirikle yapılmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.