Odunpazarı Karapazar Köyü

Odunpazarı Karapazar Köyü

Karapazar Köyü Haberleri, Odunpazarı Karapazar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Karapazar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Karapazar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Odunpazarı Karapazar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karapazar köyü son dakika gelişmeleri, Karapazar köyüne özgü yemekler, Odunpazarı Karapazarköyünün tarihi, Karapazar köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Karapazar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karapazar, Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karapazar Köyü Resimleri ve Karapazar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Odunpazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Odunpazarı Eskişehir Arası Kaç Km? Odunpazarı Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Odunpazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Odunpazarı Karapazar Köyünde doğan biri var mı? Odunpazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karapazar,Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı karipazar kelimesinin zamanla karapazar olarak söylenmesine neden olmuştur, mahalledeki herkesin hoca,hafız olmasından dolayı köye Karipazar (okuyanların yeri) adı verilmiştir

Karapazar mahallesine ait arazilerde höyükler ve eski yerleşim yerleri bulunmaktadırHaşhaş ile yapılan hamurlar börekler mahallenin ağız tadını gösterir ayrıca ev yemekleri ayrı bir lezzettedir. Fırınlarda yapılan köy ekmeklerininin ve pidelerin tadına doyum olmaz. Düğünleri ayrı bir güzelliktedir özellikle çiftetelli ve zeybek oyunları en iddialı oynanan oyunlar olup kına geceleri yöresel kıyafet ve oyunlara sahne edilmektedir. Bayramlarda da gençler bayram yerinde toplanarak çeşitli oyunlar oynayarak bayramın tadını çıkartırlar. Nişanlı kızlarada yazma bağlama geleneği yapımaktadır.Eskişehir merkezine 22 km uzaklıktadır. Derbenti geçtikten sonra 3 kilometre gidildikten sonra sağa dönülür. Susa adı verilen bu dönemeçten sonra yaklaşık 4 km. sonra köye ulaşılır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Son dönemlerde köye dönüş başlamıştır. Orta kuşak köylülerin emekli olmaya başlamaları ile brilikte özellikle mahallenin kenar bölgelerinde yeni yapılanmalar başlamıştır. Bu açıdan mahallenin nüfusunda ileriki zamanlarda belirgin bir artış olacağı beklenmektedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Son dönemlerde mermer ocakları mahalledeki hareketliliği artırmıştır. Ancak bu ocakların köye doğrudan sağladığı bir finansal katkı yoktur.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin [[içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Ulaşım Belediye otobüsü ile sağlanmaktadır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit [[telefon] INTERNET ] vardır.

Köy sokakları parke taş döşenmektedir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum