Ordu Devlet Hastanesi’nde 10 Yataklı Yoğun Bakım Ünitesi Açıldı

Ordu Devlet Hastanesi’nde 10 Yataklı Yoğun Bakım Ünitesi Açıldı

Ordu’da 10 yataklı 3. Basamak yoğun bakım ünitesi hizmete girdi. Ordu Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete giren yoğun bakım ünitesinin müjdesini veren Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz; “Ordu Devlet Hastanesi’ne 10 yataklı 3.Seviye Erişkin Yoğun Bakı

Ordu’da 10 yataklı 3. Basamak yoğun bakım ünitesi hizmete girdi.

Ordu Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete giren yoğun bakım ünitesinin müjdesini veren Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz; “Ordu Devlet Hastanesi’ne 10 yataklı 3.Seviye Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi’nin açıldı. Birkaç gün içerisinde Ordu’daki diğer yoğun bakım üniteleri de hizmete girecek, böylelikle hastalarımıza hizmet verdiğimiz mevcut yoğun bakım kapasitemiz önemli sayılara ulaştı ve nitelik açısından ciddi yenilemeler yapıldı” dedi. Ordu Devlet Hastanesi, Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ünye ve Fatsa ilçe Devlet Hastaneleri’nde 3. Seviye Yoğun Bakım Hizmeti verildiğini hatırlatan Dr. Ergün Yanmaz; “Ordu Devlet Hastanesi’nde artırdığımız 10 yeni 3. Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’nin Ordulu vatandaşlarımıza şifa dağıtacağız. Burada görev yapan uzman hekimlerimiz ve hemşirelerimiz ile görevli tüm çalışma arkadaşlarımız gece gündüz demeden ortaya koydukları gayret ve fedakârlıkla her türlü övgüyü hak ediyor. Onlara sonsuz teşekkür ediyor, hep birlikte vatandaşlarımıza hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Dr. Yanmaz; “Bakanlığımız tarafından 2003 yılında açıklanan Sağlıkta Dönüşüm Programı’nda yer alan ve en önemli hedeflerden biri olan Sağlık Bakanlığının ‘planlayıcı ve denetleyici’ bir role sahip olması ilkesinden yola çıkarak Ordu ilimizde özellikli birimlere yönelik olarak yürütülen planlama ve düzenleme çalışmalarında önemli düzeyde ilerleme kaydettik. Çalışmada, ilk olarak özellikli sağlık hizmetlerinin ilimizdeki mevcut durumunu göz önüne alarak bir değerlendirme yaptık. Daha sonra planlama kriterlerini tespit ederek kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyulacak hizmet durumunu belirledik. Son olarak da bölge/üst bölge ölçeğinde hizmetin planlandığı hastanelere yönelik ihtiyaç programlarını oluşturduk ve bu program çerçevesinde il merkezi ve ilçe hastanelerimizde yeni yoğun bakım üniteleri açmak için hızla çalışmalara başladık” diye konuştu.
“İL DIŞINA SEVKLER AZALACAK”
Yanmaz, Ordu Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete açılan 10 Yataklı 3. Basamak Erişkin Yoğun Bakım Ünitesi ve birkaç gün içerisinde hizmete girecek diğer yoğun bakım ünitelerinin açılmasıyla birlikte il dışına yapılan hasta sevklerimizin en aza indirileceğini sözlerine ekledi.


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.