Ordu’da Bağımlılık Polikliniği Açıldı

Ordu’da Bağımlılık Polikliniği Açıldı

Ordu Devlet Hastanesi bünyesinde, bağımlılığı olan hastalara yönelik “Ayaktan Arındırma Polikliniği” hizmet vermeye başladı.

Ordu Devlet Hastanesi’nde, erişkin hastalara yönelik ‘Bağımlılık’ polikliniği açıldı.

Ordu Devlet Hastanesi bünyesinde, bağımlılığı olan hastalara yönelik “Ayaktan Arındırma Polikliniği” hizmet vermeye başladı. Ayaktan Arındırma polikliniğinde; alkol/madde bağımlılıkları, teknoloji/internet ve kumar bağımlılıkları ve yeme bağımlılığı olan hasta ve yakınlarına tıbbi hizmet verilmekte. Ordu Sağlık İl Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin şu bilgilere yer verildi:
“Yakın bir zamana kadar “bağımlılık” kavramı alkol ve uyuşturucu maddeleri kapsamaktaydı. İlerleyen teknoloji ve tüketimde görülen artış, yeni bağımlılık türlerini de hayatımıza sokmuştur. İnternet kullanımının vazgeçilmez olması, akıllı telefon kullanımı ile birlikte çevrimiçi oyun, sanal sosyal aktiviteler ve diğer kullanımların artış göstermesi sonucunda internet bağımlılığı, oyun bağımlılığı ve internet üzerinden kumar bağımlılıkları ortaya çıkmıştır. Bu bahsedilen bağımlılık türlerinin nörobiyolojik ve davranışsal özellikleri bilinen bağımlılık türleri ile benzerlik göstermektedir. Son zamanlarda obezitenin tüm dünyada ve ülkemizde artış göstermesi, obezitenin sebeplerine yönelik araştırmaların yapılmasına neden olmuştur. Obezitenin psikolojik nedenleri ve sonuçları araştırıldığında, bazı obezlerde yeme bağımlılığı olduğu belirlenmiştir. Beslenme ve maddelerin ödül merkezinde benzer biyolojik etkilere sahip olmaları, obezitesi olan bireylerle madde bağımlısı hastalarla benzer davranışsal özelliklere sahip olmaları, hayvan deneyleri ve genetik çalışmalarda bu benzerliklerin gösterilmiş olması, obezitenin bir bağımlılık olabileceği yönünde değerlendirilmeye başlanmıştır”


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.