Oruçluyken Ağız Kokusunu Önlemenin  6 Yolu

Oruçluyken Ağız Kokusunu Önlemenin 6 Yolu

Hospitadent Diş Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Recep Eşkar, oruçluyken ağız kokusundan korunmanın yollarını açıkladı.

Ramazan ayında oruçla birlikte açlığa bağlı ağız kokusunun  geliştiğini söyleyen Hospitadent Diş Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Recep Eşkar, “  Oruçla birlikte sosyal hayatımızı da devam ettirdiğimiz için ağız kokusunu etrafımızı rahatsız etmeyecek şekilde baskılamamız gerekmektedir” dedi.

Hospitadent  Diş Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Recep Eşkar, oruçluyken ağız kokusundan korunmanın yollarını açıkladı.

1) Bakteri plakları ve yiyecek artıklarını temizlemek için dişler,  İftardan ve sahurdan sonra mutlaka fırçalanmalıdır ve diş ipi kullanılmalıdır.        

2)   Mutlaka dişler ile birlikte dilin de fırçalanması gerekmektedir. Yapılan araştırmalar,  dişleri fırçalayarak ağız kokusunun %20’sinden  dil fırçalayarak ise  ağız kokusunun  %80’inden kurtulunacağını söylemektedir.

3) Ramazan ayı yaz aylarına denk geldiği için özellikle  soğuk gıdalar tüketilmektedir.  Ancak bilinmeyen bir şey vardır ki o da soğuk su ağız kokusunu artırır. Soğuk gıdalardan uzak durarak , ılık gıdalar tüketilmeye çalışılmalıdır.

4)Sahurlarda özellikle kahvaltılık tüketildiği için sucuk, pastırma vb. baharatlı ve sarımsaklı  gıdalardan uzak durulmalıdır.

5) Ramazan ayı boyunca yemek alışkanlığımıza bağlı olarak öğlen ve akşam saatlerinde mide öz suyu salgılanır. Bu da ağız kokusu yapar.  Bu nedenle öğlen ve akşam saatlerinde  iletişimde bulunulan kişilerle biraz daha uzak mesafeden konuşmak daha iyi olacaktır.

6)  İftarda ve sahurda  aromalı organik içecekler; yeşil çay, ada çayı vb. tüketilmelidir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.