Osmaniye Çağşak Köyü

Osmaniye Çağşak Köyü

Çağşak Köyü Haberleri, Osmaniye Çağşak Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Çağşak Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Osmaniye Köyleri Arasında Yer Alan Çağşak Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

 Çağşak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çağşak Köyü son dakika gelişmeleri, Çağşak Köyü ne özgü yemekler,  Çağşak Köyü nün tarihi, Çağşak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çağşak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çağşak Köyü, Osmaniye iline   bağlı bir köydür. Yolunuz akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çağşak Köyü Resimleri ve Çağşak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı?  Osmaniye Arası Kaç Km?  Hava Durumu? Osmaniye Köyleri ve  Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Osmaniyelı iseniz Osmaniye Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Osmaniyelı Ünlüler arasında  Çağşak Köyü Köyünde doğan biri var mı?  Doğumlu Ünlüler Kimler?

ÇAĞŞAK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çağşak, Osmaniye iline   bağlı bir köydür.

"Çağşak" kelimesi sözlüklerde "yumuşak kayalık" anlamına gelmektedir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Anıtkabir'de bulunan mozolesindeki mermer taşı, Amanos Kırmızı Mermerinden temin edilmiştir.

Köy nüfusu 2010 yılı TUİK verilerine göre 1000'in üzerindedir. 

Köyde 1 İlkokul, 1 Cami, 1 köy odası ve yaklaşık olarak da 200 ev bulunmaktadır. 

D400 kara yolu üzerinde bulunması ve ulaşım imkanlarının gelişmiş olması nedeniyle her geçen gün daha da gelişmektedir.Türk Kültür ve geleneklerine göre yaşanmaktadır.Köyün doğusunda Amanos (Nur Dağları ya da halk arasında Gavur Dağları olarak da bilinir) Dağları, batısında Tehçi Köyü, güneyinde Issızca Köyü, kuzeyinde Kayalı Köyü bulunmaktadır.

2010 yılı itibarıyla nüfusu 1000 civarındadır.Çiftçilik ve hayvancılık fazla gelişme göstermemiş olup, köy halkının çoğunluğu özel sektörde ve kamuda istihdam etmektedir. Ülkemizde türüne az rastlanan kırmızı mermer ve bunun yanında kükürtlü doğal kaynak suyuna sahiptir.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum