Ovacık Pelitçik Köyü

Ovacık Pelitçik Köyü

Pelitçik Köyü haberleri, Ovacık Pelitçik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Pelitçik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Pelitçik Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ovacık Pelitçik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Pelitçik köyü son dakika gelişmeleri, Pelitçik köyüne özgü yemekler, Ovacık Pelitçik köyünün tarihi, Pelitçik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Pelitçik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Pelitçik, Karabük ilinin Ovacık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Pelitçik Köyü Resimleri ve Pelitçik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ovacık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ovacık Karabük Arası Kaç Km? Ovacık Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Ovacık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Ovacık Pelitçik Köyünde doğan biri var mı? Ovacık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Pelitçik, Karabük ilinin Ovacık ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının meşe ağaçlarındaki pelitlerden geldiği sanılmaktadır. Köy içinde çok sayıda meşe ağacı bulunduğu gibi köyü çevreleyen dağlardan birinin adı da meşeliktir. Köydeki tarım alanlarının bazı mistik isimleri vardır. Örneğin; Köle köyü, Köle mezarlığı, Hökelek köyü... Bu isimler binlerce yıl önce bu civarda kölelerin yaşadığını dolayısıyla onlara sahiplik yapan zenginlerin olduğunu düşündürmektedir. Tarım çalışmaları sırasında bu isimlere sahip tarlalardan eski usul hala sağlamlığını koruyan tuğlalar çıkmış olup bu çıkan tuğlalarla köylülerin köy meydanına fırın yaptıkları bilinmektedir. Bu köyde çok gecikmeden arkeolojik bir kazı yapılması gerektiği düşünülmektedir.
Köyün yöresel yemekleri arasında en çok hamur işleri yer alır. Çullu börek olarak bilinen yöresel börek özel günlerde itina ile yapılır. Su böreği ve baklavısı da meşhurdur.
Etrafı dağlarla çevrili, düz bir ovada yer alır. Yeşillik ve geniş, düz tarım alanlarına sahiptir.
Köyün iklimi sert karasaldır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde 1960'larda var olan ilkokul öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılmıştır. Köyde, içme suyu şebekesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Yine köy nüfusunun azlığı nedeniyle 1960'larda Ovacık dahil olmak üzere civardaki ilk modern değirmen de kapatılmıştır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.